hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Osmaniye'de 'akıllı bina' atağı

    Osmaniyede akıllı bina atağı
    expand

    Osmaniye'de 'akıllı bina' atağı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İbrahim EMÜL-Efendi ERKAYIRAN/OSMANİYE,(DHA)- OSMANİYE'de kamu binalarında enerji verimliliği sağlanması amacıyla başlatılan proje kapsamında hükümet konağı kompleksi ve kız yurdunda akıllı bina dönüşümü yapılacak.
    AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu’nun öncülüğünde, Osmaniye Valiliği ve İl Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’nün katkılarıyla yapılan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen projeye Dünya Bankası tarafından fon sağlandı. Binalarda enerjinin en verimli şekilde kullanılmasının ve enerji tasarrufu sağlanmasının hedeflendiği çalışmada, proje ihalesine çıkıldı.
    BİNALARDA TASARRUF
    Mücahit Durmuşoğlu, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Projemizle, Valiliğimiz Hükümet Konağı Kompleksi'nin tamamında ve kız yurdumuzda, çevre ve doğa dostu enerji sağlayan akıllı bina dönüşümünü en kısa sürede faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz. Bu kapsamda yenilenebilir enerji sistemlerini hayata geçirmeyi ve enerjiyi en verimli şekilde kullanarak, binalarımızda tasarruf sağlamayı planlıyoruz. İlimize hayırlı olsun” dedi. 
    YEŞİL ORGANİZE SANAYİ
    Osmaniye’de yapılan hizmetlerde çevrenin korunmasına özel bir önem verdiklerini, Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nin yeşil bir organize sanayi bölgesi olması için muz serası oluşturulduğunu ifade eden Durmuşoğlu, “Organize sanayi bölgemize kurduğumuz muz serası Türkiye’de ilk ve örnek olabilecek nitelikte. Organize sanayi bölgesinin, sanayi alanında faaliyet gösterirken aynı zamanda yeşili ile göz dolduran bir yer olmasını istiyoruz” diye konuştu.
    Osmaniye’de çeşitli zamanlarda fidan dikimi yapılarak ilin yeşil doğasının korunmasına da gayret gösterdiklerini belirten Durmuşoğlu, 28 Temmuz’da yaşanan yangında zarar gören orman alanının tekrar kazanılması için de çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi.
    Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Yenilenebilir enerji sistemlerini hayata geçirmeyi ve enerjiyi en verimli şekilde kullanarak, binalarımızda tasarruf sağlamayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow