hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hilvan'da, meslek edindirme kurslarına kadınlardan büyük ilgi

    Hilvanda, meslek edindirme kurslarına kadınlardan büyük ilgi
    expand

    Hilvan'da, meslek edindirme kurslarına kadınlardan büyük ilgi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa UFAK / HİLVAN (Şanlıurfa), (DHA)- HİLVAN'da devam eden mesleki eğitim kurslarına kadınlar büyük ilgi gösteriyor.

    Hilvan Belediyesi tarfından düzenlenen ve GAP İdaresi Başkanlığı ile Hilvan Kaymakamlığı tarafından desteklenen meslek edindirme kurslarından yüzlerce kadın faydalanıyor. Kadınları sosyal aktivite kazandırmak ve ekonomik olarak desteklemek amacıyla daha önce Hilvan Belediyesi tarafından projelendirilip hayata geçirilen Çok Amaçlı Toplum Merkezi ile Kadın Bilgilendirme ve Kültür Merkezi'nin birleştirilmesiyle yüzlerce kadına meslek sahibi olma imkanı sunuluyor.
    Kuaförlük, biçki dikiş, bilgisayar ve çeşitli el sanatlarının öğretildiği kültür merkezinde, evli olup kursiyerlik yapan kadınların çocukları için de çocuk kreşi bulunuyor. Kadın sağlığı konusunda bilgilendirme yapan sağlık görevlilerinin dışında okuma yazma ve Kuran kursu eğitimlerinin verildiği merkezde mesleki kurs gören kadınlar "Belediyenin bize sağladığı imkanlarla hem kurs görüyor hem de para kazanıp aile ekonomisine katkıda bulunuyoruz. Bütün imkanları bizlere sağlayan Hilvan Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık'a teşekkür ediyoruz" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow