hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şanlıurfa’da, 6 bin 500 kişiye iftarlık ikramı

    Şanlıurfa’da, 6 bin 500 kişiye iftarlık ikramı
    expand

    Şanlıurfa’da, 6 bin 500 kişiye iftarlık ikramı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali LEYLAK/ŞANLIURFA, (DHA) – ŞANLIURFA’da Ramazan ayının başlamasıyla birlikte 6 bin 500 dar gelirli ailenin sofrasına kebap ve kavurmadan oluşan menüler, vatandaşlara ulaştırıldı.

    Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Yardım Şube Müdürlüğünce Ramazan ayı süresince başlattığı ücretsiz iftar yemeği dağıtımında ilk günlük 6 bin 500 dar gelirle aileye özenle hazırlanmış yöresel kavurma pilav ve kabaptan oluşan menü ailelere ulaştırıldı. Ramazan Ayı boyunca 195 Bin vatandaşa sıcak yemek ulaştıracak olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi daha önceden tespiti yapılan yaşlı, engelli, kimsesiz ve ağır hastalıkları bulunan, yemeğini yapamayacak durumda olan vatandaşların kapılarına kadar giderek yardımlaşma ayı olan Ramazan’ın maneviyatını yaşatıyor.
    Şanlıurfalı vatandaşların ve tüm İslam Âleminin mübarek Ramazan Ayı’nı tebrik eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Ramazan Ayı boyunca 195 Bin vatandaşımızın evine sıcak yemek götüreceğiz” dedi.
    Beyazgül, “Şanlıurfa’da ihtiyaç sahibi ailelerin kapılarını tek tek çalarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin vatandaşlarımızın emrinde olduğunu belirtiyoruz.  Ramazan Ayı boyunca tutmadığımız el, girmediğimiz gönül kalmasın diye ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olarak gönül sofralarına misafir olacağız. Şanlıurfa’da ihtiyaç sahibi bir ailenin kapısını çalıyoruz. Yetim bir aile evin içerisinde temel ihtiyaçların olmaması durumunda hemen harekete geçerek ailemizin tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Buzdolabından çamaşır makinesine, halısından perdesine kadar tamamlıyoruz. Ailemize yardım elini uzatıyoruz. Akabinde iftar sofralarını kurarak gönüllerince bir iftar yapmalarını sağlıyoruz.”şeklinde konuştu.
    Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Cumhuriyet Tesislerinde hazırlanan iftarlık menüler mobil araçlarına yüklenerek iftar saatinde tespit edilen yoksul vatandaşların evlerine iftarlık yemek menüleri bırakılıyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow