hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Silopi’de depremzede çocuklara psikosoyal destek veriliyor

    Silopi’de depremzede çocuklara psikosoyal destek veriliyor
    expand

    Silopi’de depremzede çocuklara psikosoyal destek veriliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak),(DHA)- ŞIRNAK’ın Silopi ilçesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya ve Adıyaman’dan gelen depremzede çocuklar için psikolojik destek verilmeye başlandı.
    İlçe kaymakamlığı, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya ve Adıyaman’dan gelen depremzede ailelerin barınma ve temel ihtiyaçlarını gideriyor. İlçe merkezine gelen ve Hacı Mehmet Ökten Anadolu İmama Hatip Lisesi kız pansiyonuna yerleştirilen 75 ailenin 34 depremzede çocuğuna, 60 gönüllüyle kurulan 2 psikososyal merkezinde, psikolojik destek verilmeye başlandı. Merkezde, çocuklara yaşadıkları travmaları unutturmak ve yaşanan olumsuz süreci atlatmaları için çeşitli eğitim programları uygulanıyor. Yaşanan süreçten etkilenen çocuklar bu merkezlerde çeşitli etkinlikler ve oyunlar oynayarak yaşadıkları travmalarının atlatılması sağlanıyor.
    Depremin ardından ilçeye göçlerin olduğunu belirten Uzman Psikolojik Danışman Ahmet Kutlu, “Göçler olduktan sonra ilçe kaymakamımızın hızlı reaksiyonu sonucu ve ilçe milli eğitim müdürümüzün destekleri ile şuan Silopi ilçemizde 2 tane psikososyal destek noktası oluşturmuş durumdayız. Psikososyal destek noktalarında gönüllü psikolojik uzman arkadaşlarımızın desteği ile eğitimlerimize başlamış durumdayız. Buradaki temel amacımız depremden etkilenen çocuklara ve ailelerine yönelik psikolojik ilk yardım desteğini sunmaktır. 60 psikolojik danışman arkadaşlarımızla eğitimlerimiz devam etmektedir. İlçemize göçler devam ettiği sürece bu destek noktalarımız arttırmaya devam edeceğiz” dedi.
    Hacı Mehmet Ökten Anadolu İmama Hatip Lisesi Müdürü Recep Burak Demirel de, “34 çocuğumuza da ilçemizde görev yapan psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerimizle ilçe Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünün destekleri ile psikososyal destek çalışmalarını yürüttük. Buradan özellikle altını çizmek isterim. Biz her türlü zorluğu birlikte başarabilecek üstesinden gelebilecek bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bunu bir kez daha Silopi halkı olarak ortaya koyduk” diye konuştu. (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow