hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Silopi’de ‘Geleneksel Kültür ve Spor Şenliği’

    Silopi’de ‘Geleneksel Kültür ve Spor Şenliği’
    expand

    Silopi’de ‘Geleneksel Kültür ve Spor Şenliği’

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ(Şırnak),(DHA)- ŞIRNAK’ın Silopi ilçesinde Kaymakamlık ve Dünya Etnospor Konfederasyonu işbirliğiyle ‘Geleneksel Kültür ve Spor Şenliği’ etkinlikleri başladı.
    Silopi Kaymakamlığı ve Dünya Etnospor Konfederasyonu işbirliği ile şehir stadyumunda 5 gün sürecek ‘Geleneksel Kültür ve Spor Şenliği’ etkinlikleri başladı. İlçedeki ilkokul ve ortaokul öğrencilerine, eğitmenler tarafından okçuluk, kol kapama, mas güreşi, ok savaşları, mangala, üçtaş, dokuztaş, topaç, atlı cirit ile ebru sanatı gibi farklı etkinlikler gösterildi. 
    Geleneksel oyun eğitmeni Meryem Özdemir, amaçlarının geleneksel kültürü aktarmak ve yeniden canlandırmak olduğunu dile getirerek, “Kültürümüzü geleceğe aktarmak gayesindeyiz. Alanımızda geleneksel sporlarımız, el sanatlarımız mevcuttur. Ata sporumuzu, at oyunumuzu ve el sanatlarımızı çocuklarımıza aktararak Şırnak’ın bütün ilçelerinde çocukların kalbine dokunmak ve geleceklerini kültürümüz çerçevesinde kurabilmelerini sağlamak amacındayız. Burada en az 5 bin çocuğumuza ulaşarak onların kalbine dokunmayı hedefliyoruz” dedi.
    Dicle Ortaokulu öğrencisi Rumet Bayar etkinlikte çok eğlendikleri ifade ederek, “Ata sporlarını oynadık. Çok sevindik. Cüneyt Arkın’ın filmlerinde izlediğimiz oku ilk kez attım. Çok sevinçliyim” diye konuştu. 
    Mercan Dilara Gülpınar da, şunları söyledi:
    “Ata sporlarımızı öğrendik. Bu deneyimi hiç yaşamamıştık. Çok sevindik, çok mutlu olduk. Bunu düzenleyen herkese çok teşekkür ederiz.” (DHA)
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow