hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Silopi’de kanserde erken teşhis semineri

    Silopi’de kanserde erken teşhis semineri
    expand

    Silopi’de kanserde erken teşhis semineri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ(Şırnak),(DHA)- ŞIRNAK’ın Silopi ilçesinde Kaymakamlık ve Aile Destek Merkezi ile Silopi ilçe Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde ‘Kanserde Erken Teşhisin Önemi’ konulu seminer düzenledi. 
    Koç İlkokulu konferans salonunda düzenlenen seminere Silopi Halk Eğitim Müdürü Osman Bilen, AK Parti Silopi İlçe Başkanı Rana Tellioğlu, Silopi Kaymakamlığı Aile Destek Merkezi (ADEM) müdürü Aylin Ökten, Op. Dr. Zeynep Şener Bahçe, Uzman Psikolog Tülinay Seçkin, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Seminerde konuşan Op. Dr. Zeynep Şener Bahçe, “Çevremizde de duyduğumuz genetik testler var. BRCA1 ve BRCA2 bu tür genlere sahip kadınlarda hayatlarının ileri döneminde 40 yaşından sonra yüzde 80 oranında meme kanserine yakalanma riskleri vardır” dedi. 
    Uzman Psikolog Tülinay Seçkin ise, aile içi çatışma iletişim problemleri ve çocukla iletişim konuları hakkında bilgilendirme yaptı. Kadınların büyük katılım sağladığı seminerde bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.
    Seminere katılan Sadiye Aslan, bu tür seminerlerin kendileri için çok faydalı olduğunu söyleyerek, “Kendi rahatsızlığım hakkında bilgilenmiş oldum. Raporlarımı gösterdim. Çok verimli bir seminer oldu” diye konuştu.
    Seminer hakkında bilgi veren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Bilen de şunları söyledi:
    “Bu konunun uzmanları ile görüştük. İki tane uzman doktorumuzu Silopi’ye davet ettik. Burada vatandaşlarımıza kanseri, erken teşhisini ve neler yapılaması ile ilgili bilgiler verildi. Kanser hepimizin malumu kötü bir hastalık ama bunun erken teşhisinin hayat kurtardığını biliyoruz. Biz vatandaşlarımızı bilinçlendirmek adına bu semineri organize ettik.”(DHA)
    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow