hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Silopi’den deprem bölgesine 70’i Irak’tan gelen 195 TIR yardım malzemesi gönderildi

    Silopi’den deprem bölgesine 70’i Irak’tan gelen 195 TIR yardım malzemesi gönderildi
    expand

    Silopi’den deprem bölgesine 70’i Irak’tan gelen 195 TIR yardım malzemesi gönderildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak),(DHA)- ŞIRNAK’ın Silopi ilçe Kaymakamı Cihat Koç, depremin yaşandığı gününden itibaren oluşturulan kriz masası ve yardım kampanyası sayesinde 70’i Irak’tan gelen olmak üzere 195 yardım TIR’ını deprem bölgesine ulaştırdıklarını söyledi.
    Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller için Silopi Kaymakamlığı, depremin yaşandığı ilk günden itibaren ilçe merkezinde kriz masası oluşturdu. Kapalı spor salonunda başlatılan yardım çağrısına Silopi’nin her kesiminden yardım yağdı. Gönüllü 400 öğretmenin ve vatandaşların desteği ile toplanan yardımlar kapalı spor salonunda ayrıştırılarak TIR’lara yüklendi. Irak’tan gelen 70 TIR, Habur Mülki İdare Amirliği’nce sevkleri yapılırken toplam 195 TIR dolusu yardım malzemesi, deprem bölgesine gönderildi.
    Kaymakam Cihat Koç ülkenin depremle derin bir yara aldığını ifade ederek, “Depremler silsilesinde vatandaşlarımıza yardımcı olmak için Silopi'de bütün halkımız el ele hep birlikte seferber olmuş vaziyette. Afetin, depremin ilk anından bu yana Silopi'de adeta bir yardımlaşma kampanyası hep birlikte bütün halkın ve toplumun her kesimiyle el ele, birlikte, gönül gönüle mücadelesini izliyoruz. İlk andan şu güne kadar ilçemizden afet bölgelerine sevk edilen toplam TIR sayısı 195’i bulmuş vaziyette. Bunların içerisinde yaklaşık 70 tanesi Irak'tan ülkemize giriş yapıp Silopi Kızılay üzerinden afet bölgelerine sevk edilen TIR’lardan oluşuyor ve bu yardımlar halen daha devam ediyor” dedi.
    ‘ARAÇLARA PARA VERMEDİK, ESNAFIMIZ FİYAT DÜŞÜRDÜ’
    Silopi halkının da bölgeye giden yardımlarda desteğini olduğunu belirten Kaymakam Koç, “Özellikle Silopi halkının yardımseverliğini zannediyorum ki herkes görmüş oldu. Ama bu halkın içerisinde bahsettiğim 190'ın üzerinde TIR’a bugüne kadar hiçbir para vermedik. Hepsi gönüllü olarak bu yarışın içerisinde oldular. ‘Ne olur bizim TIR’ımız da gitsin’ diye kendi içlerinde yarıştılar. Allah onlardan razı olsun. Bazı haberler duyuyoruz; fiyatlara, krizi fırsata çevirip zam yapanları. Bizim esnafımız tam tersi, fiyatlarını belki de kendi yaptıkları yardımların dışında başkaları da yardım yapabilsin diye yarı yarıya düşürdüler ki kendi aralarında toplanıp onlarca TIR’ı afet bölgelerine gönderdiler. Allah onlardan da razı olsun. Irak’tan çok ciddi destekler görüyoruz. Hem iş makinaları hem de yaşam malzemeleri boyutunda bu destekler de gelmeye devam ediyor. Oradan da bir kardeşlik türküsü yazılıyor. Ülkemiz için ülkemizle birlikte gördük ki kalpleri bizimle birlikte atıyor. Allah onlardan da razı olsun. Kriz merkezinde yardımcı olduğumuz 350 ailemiz var. Şu anda da içerde yine ailelerimizin kayıtları alınıyor. 1500'e yakın afetzede şua6n bizim kriz merkezimize müracaat etmiş ve talepleri karşılanmış durumda. İlçemizde Hacı Mehmet Ökten öğrenci yurdumuzu tahsis ettik. Yine otellerimiz de aileleri misafir ediyor ama belki bunlardan daha da anlamlısı var; Sayısı 200’leri bulan aileye de Silopi halkı evlerini aşmış vaziyette. Boş dairelerini verenler var. Bir olduk, kenetlendik. Kısa süre içerisinde kreşler oluşturduk. Çocuk bakım merkezleri oluşturduk. Orada da gelen depremzede ailelerin çocuklarına bu hizmetleri vermiş olacağız.” (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow