hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şırnak’ta ekim yapmak isteyenlere destek verilecek

    Şırnak’ta ekim yapmak isteyenlere destek verilecek
    expand

    Şırnak’ta ekim yapmak isteyenlere destek verilecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet Selim YALÇIN/SİLOPİ (Şırnak),(DHA)- ŞIRNAK’ın Silopi ilçesinde sera açılışına katılan Vali Osman Bilgin, “Şırnak’ta ağaç fıstığı ekimi yapmak isteyen herkese büyük oranda destek sağlayacağız. Yeter ki üretim yapılsın yeter ki bir şeyler yapılsın” dedi.
    Vali Osman Bilgin, Silopi ilçesindeki genç girişimci Mustafa Dündar’ın desteği ile Silopi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin bahçesinde kurulan seranın açılış programına katıldı. Vali Bilgin açılışta yaptığı konuşmada, üretim yapmak isteyenlere destek verileceğini belirterek, şunları söyledi:

    "Ülkemizde üretim alanında ciddi sorunlarımız var. Bunun için hep beraber çalışma yapmalıyız. Biz Valilik olarak her türlü imkanı vermeye hazırız. Yeter ki üretim olsun. Buradan herkese sesleniyoruz; Şırnak’ta ağaç fıstığı ekimi yapmak isteyen herkese büyük oranda destek sağlayacağız. Yeter ki üretim yapılsın, yeter ki bir şeyler yapılsın. Biz Valilik olarak ekim yaparız ve fıstık ağaçlarını da bedava veririz. Gerekirse arazisi olmayana orman arazisi vereceğiz, ekimini yapsınlar. Bakın burada küçük bir seranın açılışına geldik ama üretim yeri olduğu için çok önemsiyoruz. Küçük şeylerden büyük şeyler doğuyor. Bizim sizden beklentimiz önce kendinize sonra vatanınıza faydalı işler yapmaktır.” (DHA)
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow