hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2019 yılı lider çocuk tarım kampı "Sıfır Atık" teması ile düzenlendi

    2019 yılı lider çocuk tarım kampı Sıfır Atık teması ile düzenlendi
    expand

    2019 yılı lider çocuk tarım kampı "Sıfır Atık" teması ile düzenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA)- TARIM ve Orman Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen "Lider Çocuk Tarım Kampı" bu yıl 'Sıfır Atık' teması ile düzenlendi. 
    İlköğretim 4'üncü sınıf öğrencilerinin katıldığı "Lider Çocuk Tarım Kampı" etkinliklerine Muhsin Yazıcıoğlu İlkokulu öğrencilerinden toplam 35 öğrenci katıldı. Kamp süresince çocuklara, "Sıfır Atık Projesi" teması kapsamında; Sıfır atık, geri kazanım, belediyeler için sıfır atık konularında bilgiler aktarıldı. Aynı zamanda kamp süresince öğrencilere; balık ve balık tüketimi, gıda hijyeni, güvenilirliği, gıda zehirlenmesi, el hijyeni, iyotlu tuz kullanımı, kırım kongo kanamalı ateşli hastalığı, konularında bilgiler verildi.
    Yine kamp süresince çocuklara; Paşa Bahçe Mesire Alanı’nda çevre temizliği hakkında bilgilendirmeler yapılarak aynı gün Sivas Belediyesine ait geri dönüşüm tesisleri gezdirildi. İl Müdürlüğü Çiftçi Uygulama Merkezinde bulunan serada yetiştirilen sebzeler ve meyve bahçesinde bulunan elma, ahududu ve böğürtlen yetiştiriciliği hakkında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü teknik personeli tarafından bilgi verildi. Ulaş Tarım İşletmeleri Müdürlüğü ziyaret edilerek burada yetiştirilen damızlık büyükbaş hayvanlar, Kangal Köpekleri, Kangal Akkaraman Koyunu ve hububat tohumları anlatıldı.
    Kampın son günü Tarım ve Orman İl Müdürü Seyit Yıldız, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nazım Yakut, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, İl Müdür Yardımcıları, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Malik Erdoğan, Şube Müdürleri ve Muhsin Yazıcıoğlu İlkokulu öğrencilerin katılımı ile katılım belgeleri ve hediye takdim töreni düzenlendi. Lider Çocuk Tarım Kampı kapsamında düzenlenen resim yarışmasında 3'üncü olan Emin Arda Kandemir’e kol saati, 2'nci olan Hüma Karadaş’a paten, 1'inci olan Duhan Öztürk’e ise bisiklet hediye edildi. Yine kampın son günü Lider Çocuk Tarım Kampı’na katılan 35 öğrenciye çeşitli hediyeler ve katılım belgeleri verildi. Kamp süresince eğlenceli vakit geçiren çocuklar, farklı yerler görüp ve yeni bilgiler edindiler. Kampın tekrar düzenlenmesini isteyen çocuklar, ileride tarım ve hayvancılık ile uğraşmak istediklerini dile getirdiler.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow