hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Atık eşyalar geri dönüşümle ekonomiye kazandırılacak

    Atık eşyalar geri dönüşümle ekonomiye kazandırılacak
    expand

    Atık eşyalar geri dönüşümle ekonomiye kazandırılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA) - SİVAS Belediyesi tarafından başlatılan Sıfır Atık Projesi kapsamında, kullanılmış giysilerin geri dönüşüme kazandırılmasına yönelik 3 yıllık protokol imzalandı. İmzalanan protokol ile en az 30 kişinin istihdam edileceği ayrıştırma tesisi de kurulacak.
    İmza töreninde açıklama yapan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, "Sıfır Atık Projesi kapsamında şehrimizde 2 yıldır uygulanan kullanılmış giysilerin geri dönüşüme kazandırılmasına yönelik çalışmanın yenilenmesi için bir aradayız. Firmamıza geçen iki yıllık süre içerisinde göstermiş oldukları özverili çalışma için teşekkür ediyoruz. Sıfır atık kapsamında çevre kirliliğini önlemek ve kullanılmış giysilerin tekrar ekonomiye kazandırılması adına bir çalışma yapıyor. Bu noktada aksaklıkları eksiklikleri de gidererek Sıfır Atık Projesine destek verecek şekilde çalışmalar devam edecek ve firmamızın verdiği taahhüt çerçevesinde 3 yıl içerisinde en az 20-30 kişinin çalışabileceği Ayrıştırma Tesisi kuracak. Böylelikle çöplerin, kullanılmış giysilerin, kullanılmış eşyaların tekrar ekonomiye kazandırması ve istihdam sağlaması adına önemli bir proje" dedi.
    Sivas’ın daha yaşanabilir bir şehir olması için, Belediye ekipleri başta olmak üzere tüm paydaşlarla özverili bir şekilde çalıştıklarını belirten Başkan Bilgin, "Özel sektörle de bu tür protokollerle her alanda geri dönüşümü sağlayarak istihdama katkı sağlamaya devam ediyoruz. Bu sebeple bu protokolü çok önemsiyoruz" ifadesini kullandı.
    Konuşmanın ardından protokol imzalandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow