hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Eken: Medikal firmalarımız büyük sıkıntı yaşıyor

    Başkan Eken: Medikal firmalarımız büyük sıkıntı yaşıyor
    expand

    Başkan Eken: Medikal firmalarımız büyük sıkıntı yaşıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS,(DHA)- SİVAS Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, kamu hastanelerinden alacaklarını tahsil edemeyen medikal firmalarının, pandemi sürecinde zor günler yaşadığını söyledi.
    Sivas TSO'ya bağlı tüm sektörlerin talep ve sorunlarını gündeme getiren, çözümü için girişimlerde bulunan Başkan Mustafa Eken, medikal firmalarının sorun ve sıkıntılarının her geçen gün arttığını ifade ederek, "Zor günlerden geçtiğimiz bu günlerde medikal firmalarımız alacaklarını tahsil edemediği için iflasın eşiğine geldi. Sağlık Bakanlığımızdan konuyla ilgili acil düzenleme bekliyoruz." dedi. 
    Sivas’ta STSO’ya bağlı 60’a yakın firma olduğunu belirterek, “İçinde bulunduğumuz süreç bizlere, sağlık kuruluşlarımızın ve tedarikçilerinin ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Medikal firmalarımız, kamu hastanelerine sattığı tıbbi malzeme, protez, ortez, laboratuvar ekipmanı gibi ürünleri teslim ediyor. Sözleşmede 150-180 gün olarak belirtilen ödemeler ne yazık ki 400 günü geçmesine rağmen yapılmıyor. Sağlık açısından stratejik bir sektör olan medikal firmalarımız, ödemelerin yapılamaması nedeniyle faaliyetlerini sürdüremez noktaya geldi. Bu koşullarda yaşanan gecikmeler nedeniyle firmalarımızın finansal gücü kalmamıştır. diye konuştu."  ifadelerini kullandı.
    Sözleşme gereği teslim edilen ürünlerle ilgili en geç 150 ila 180 gün içinde ödeme yapılması gerektiğini hatırlatan Eken şu şekilde konuştu; “Firma, sözleşmede belirtilen vadeye istinaden fiyat teklifi veriyor. Nakit olarak malzemeyi temin ediyor. Ama ödeme belirtilen süreden 6 sonra dahi yapılmıyor. Sivas’ta 1,5 yıldır ödemesini alamayan firmalarımız var. Firmalarımız, milyonları bulan alacaklarını tahsil edemiyor. Hem işveren hem de çalışanlar mağdur oluyor. Üyelerimizin konuyla ilgili haklı tepkileri var. Bu konuda bir çalışma hazırlayarak ilgili kurumlarımıza, TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu, Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a göndereceğiz." ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow