hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Eken: Sivas'ın işsizliğini Demirağ OSB ile çözeceğiz

    Başkan Eken: Sivasın işsizliğini Demirağ OSB ile çözeceğiz
    expand

    Başkan Eken: Sivas'ın işsizliğini Demirağ OSB ile çözeceğiz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA) - Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken, "Sivas'ın işsizliğini Demirağ OSB ile çözeceğiz. Şehrimizi Demirağ ile kalkındıracağız" dedi.
    STSO Mart ayı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Çetin Yıldırım başkanlığında gerçekleştirildi. Şubat ayı karar özetlerinin okunmasının ardından mizan ve masraf listeleri görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.
    STSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Eken, Meclis Üyelerine, yönetim kurulu faaliyetleri ve oda çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.
    Sivas Ticaret ve Sanayi Odası olarak şeffaf bir yönetim anlayışı ile görev yaptıklarını belirten Başkan Mustafa Eken, "Hepimizin memleketimize bir borcu var. Burada çalışarak, üreterek hep birlikte bu borcumuzu ödüyoruz. Bu görevi yapmaya devam ettiğimiz sürece tüm Sivas'ı kucaklamaya devam edeceğiz. Seçimden seçime gidip bize oy verin demeyeceğiz. Biz hiç durmuyoruz gece gündüz, sabah akşam sahadayız. Üyelerimizin derdiniz sıkıntısını dinliyor, çözüm için girişimlerde bulunuyoruz" dedi.
    Demirağ OSB’nin Cazibe Merkezi kapsamına alınmasının ardından çok yoğun bir şekilde arsa tahsisi yapıldığının altını çizen Başkan Eken, "Valimizle, milletvekillerimizle, belediye başkanımızla Demirağ OSB’nin ilk yatırımcısı olan Gökyapı’nın fabrikasını ziyaret ettik. Firmamıza teşekkür ediyorum. Fabrikada 450 kişi çalışmaya başlamış, bir dahaki ay bu sayı 650, 3 ay sonra 850 ve yıl sonunda da 1250 kişiyi istihdam edecekler. Ne mutlu bizlere 1250 kardeşimiz Demirağ’da ekmek sahibi olacak. Demirağ OSB’nin Cazibe Merkezi olması için görüştüğümüzde Sayın Cumhurbaşkanımıza kararname imzalandıktan sonra 10 bin kişilik istihdamı sağlayacağız diye söz vermiştim. 3 aylık süreçte 35 firmaya 4 milyar 229 milyon TL yatırım ve 10 bin 400 kişiye istihdam taahhüdü karşılığında arsa tahsislerini gerçekleştirdik. 1'inci OSB’de açıldığı günden bu güne 11 bin kişi istihdam ediliyor. Henüz fabrikalar üretime başlamadan Demirağ OSB’de 10 bin 400 kişiye istihdam sözünü aldık. Rabbim yatırımcılarımıza hayırlı bol kazançlar versin. Sivas'ın işsizliğini Demirağ OSB ile çözeceğiz. Şehrimizi Demirağ ile kalkındıracağız" diye konuştu. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow