hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Belediyeden, köydeki öğrencilere tablet bilgisayar desteği

    Belediyeden, köydeki öğrencilere tablet bilgisayar desteği
    expand

    Belediyeden, köydeki öğrencilere tablet bilgisayar desteği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA)- SİVAS Belediyesi, "Eğitime Büyük Destek" sloganıyla başlattığı kampanya kapsamında şehir merkezindeki öğrencilerin ardından, tablet ihtiyacı olan köydeki öğrencilere de tablet ulaştırdı.
    Sivas Belediyesi bir süre önce başlattığı kampanya ile il merkezinde ihtiyacı olan öğrencilere uzaktan eğitim için tablet hediye etti. Bu kampanya sonrası köy ve ilçelerden de talepler gelmeye başladı. Altınyayla ilçesine bağlı Gümüşdiğin köyünde uzaktan eğitim alma imkânı olmayan öğrenciler de video klip hazırlayarak yardım çağrısında bulundu. Çocukların bu seslerini sosyal medyada duyan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, talimat vererek köyde öğrenci bulunan her eve bir tablet göndereceği sözünü verdi. Bu çerçevede Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman ve ekibi Gümüşdiğin köyüne giderek onlarca çocuğun yüzünü güldürdü. Başkan Yardımcısı Ahmet Duman ve ekibi Altınyayla Belediye Başkanı Sinan Akbulut ile birlikte köydeki öğrencilere internet paketli tabletleri ve içerisinde konu anlatımlı test kitapları ile eğitim materyallerinin yer aldığı okul çantasını hediye etti. Tabletleri alan öğrenciler büyük mutluluk yaşadı.
    Tablet dağıtımı sırasında öğrencilerle sohbet eden Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Duman "Siz bize bir video çekmişsiniz. Başkanımız Hilmi Bilgin de o videoyu izlemiş ve bize talimat verdi. Sizin derslerinize yardımcı olabilmek adına uzaktan eğitime de katılabilmeniz için internet paketli tabletlerinizi sizlere gönderdi. Ayrıca size içerisinde yardımcı ders kitaplarının yer aldığı konu anlatımlı test kitapları, hikâye kitapları eğitim materyallerinin bulunduğu okul çantası da gönderdi. Artık uzaktan eğitime de bağlanabilirsiniz testlerinizi de çözebilirsiniz" dedi.
    Köy okulunun önünde toplanan öğrenciler video olarak hazırladıkları teşekkür mesajını Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'e gönderdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow