hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eken, Demirağ OSB'nin ödeneğini istedi

    Eken, Demirağ OSBnin ödeneğini istedi
    expand

    Eken, Demirağ OSB'nin ödeneğini istedi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA) - SİVAS Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen İstişare ve Değerlendirme Toplantısına katıldı.
    Toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile oda başkanları katıldı. Sivas ve iş dünyasının sorun ve sıkıntılarını Bakan Varank’a ileten Başkan Eken, Demirağ Organize Sanayi Bölgesinin altyapısının hızlı bir şekilde tamamlanabilmesi için gerekli olan ödeneğin tamamının gönderilmesini talep etti.
    Sivas 1'inci OSB’de yer kalmadığının altını çizen Başkan Eken, "Sayın Bakanım, Sivas Birinci Organize Sanayide yerimiz kalmadı, 5-6 tane parselimiz kaldı. Sivas’ta işsiz sayımız 40-50 bin civarında. Demirağ OSB’nin 2018 yılında yapılmış alt yapı ihalesi 2020 yılı sonunda bitmesi lazımdı. 2020 yılı sonunda bitmesi içinde bütçe lazım. Şu ana kadar 94 milyon TL altyapı bedelinin sadece 4 milyon lirası gönderilmiş. Bu altyapının bitmesi lazım. Sizinle de öyle konuşmuştuk zaten, altyapı bitsin kararnameyi Cumhurbaşkanımız imzalayacak diye. Fakat ne altyapı ödeneğinin tamamı geldi, ne de imza atıldı. Yatırımcılarımız var, 5-10 bin kişi istihdam sağlayacak. Hazırda bir yıldır bekletiyoruz ama onları tabiri caizse oyalıyoruz. Altyapı biter kararname imzalanırsa şehrimizde işsizlik bitecek ve Sivas hak ettiği yere gelecek" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow