hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Liselilerden 'Gazeteciler Günü' kutlaması

    Liselilerden Gazeteciler Günü kutlaması
    expand

    Liselilerden 'Gazeteciler Günü' kutlaması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS (DHA) - SİVAS Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gazetecilik Bölümü öğrencileri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kutlama programı düzenledi. 
    Okulun konferans salonunda düzenlenen programa, Okul Müdürü Ahmet Gülyaşar, Demirören Haber Ajansı (DHA) Sivas Büro Şefi Eraydın Aytekin, Haber Spikeri Muhammet Saygı, Bizim Sivas Gazetesi Muhabiri Hakan Bakar, Sivas Valiliği Kültür A.Ş. personeli Ebubekir Çiğdem, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programda Gazetecilik bölümünde eğitim gören öğrencilerin gerçekleştirmiş olduğu çeşitli atölye çalışmaları ile görseller izletildi. Programda ayrıca öğrencilerin günün anlam ve önemini anlatan müzik çalışmaları da beğeni topladı.
    Programda konuşan Okul Müdürü Ahmet Gülyaşar, "Ben bütün basın mensuplarımızın gününü kutluyorum. Şehadet şerbeti içen diğer gazetecilerimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Okulumuzda değerli basın mensuplarımız öğrencilere deneyimlerini aktardı. Sizler öğrencilerimiz bu edindiğiniz bilgilerle ileri yıllarda sahada göreceğiniz eğitimlerle mutlaka uygulamalı bir şekilde de yapacaksınız. Gazetecilik mesleği son derece zor bir meslektir. Onlar her türlü her şartta günün 24 saatinde kamu adına basın ahlak ve yasalarına uygun şekilde bizleri bilgilendirmektedirler." dedi. 
    Basın mensupları adına konuşan DHA Büro Şefi Eraydın Aytekin ise, "Mesleğimiz çok büyük özveri ve fedakarlık gerektiren ama aynı zamanda kendine tutkuyla bağlayan bir meslektir. Büyük fedakarlıklar gerektiriyor ama aynı zamanda size mutluluk da verebiliyor. Bu mesleği seçenler her zaman ilkelerine uygun davranmaya özen göstermelidir." diye konuştu.
    Daha sonra okulun düzenlediği atölye çalışmalarına katkıda bulunan gazetecilere Okul Müdürü Ahmet Gülyaşar tarafından plaket takdim edildi. Program toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow