hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas'ta 1 milyon fidan toprakla buluşacak

    Sivasta 1 milyon fidan toprakla buluşacak
    expand

    Sivas'ta 1 milyon fidan toprakla buluşacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA) - SİVAS Valisi Salih Ayhan, O 'Sivas'a Nefes' kampanyasında 11 Kasım tarihinde 1 milyon fidanı toprakla buluşturmayı hedeflediklerini söyledi. 
    Vali Salih Ayhan, 11 Kasım'da düzenlenecek Fidan Dikim Şenliği'nde kullanılacak fidanları yerinde incelemek üzere Orman İşletme Müdürlüğünü ziyaret etti. Orman İşletme Müdürü Sefa Duman'dan bilgi alan Vali Salih Ayhan, ilçelere fidan hazırlayan işçilerle de sohbet etti. Burada açıklamalarda bulunan Vali Ayhan, geleceğe güzel bir miras, yaşanabilir bir memleket bırakmak için Orman İşletme Müdürlüğünün hummalı bir şekilde çalıştığını söyledi.
    Sivas'a nefes kampanyasında bu sene 1 milyon fidanın toprakla buluşacağını belirten Vali Ayhan, "Şu ana kadar Sivas'ımıza Sayın Cumhurbaşkanımızın da geçen yıl dikmiş olduğu fidanla 100 milyon 1'inci fidan toprakla buluşturuldu. Bunun üzerine de her yıl daha da fazla koyarak da devam edilmektedir. Yine geçen yıl ‘Milli Ağaçlandırma Günü’nde Sivasımız adından söz ettiren bir il oldu. 2020 yılında da Sivas'a Nefes Kampanyası adı altında Sivas'ta yaşayan her Sivaslımızın adına da bir ağaç dikelim, bir fidan dikelim ve onun Sivas'a olan aidiyetini, Sivas'a olan muhabbetini de toprakla buluşturalım dedik. Bu minvalde de 'Sivas'a Nefes Kampanyası’ adı altında güzel bir çalışmamız oldu. Burada hedeflediğimiz her Sivaslıya bir fidan olan 648 bin fidanı 1 milyon fidana çıkardık. 30 lokasyonda yaklaşık 1 milyon fidanı toprakla buluşturacağız. Orman İşletme Müdürlüğümüzce; mevsimler şartlar, sulama ihtiyacı ve toprak yapısı sebebiyle genelde yüzde 70 oranında iğne yapraklı bitkiler, yüzde 30 oranında ise yapraklı bitkiler dikilmekteydi. Bu yıldan itibaren, bu oranı mümkün olduğunca yarı yarıya getirmeye çalışacağız. Bazı ilçelerimizde olduğu gibi şehrimizin geneline de sadece çam değil badem, akasya, ahlat, alıç, meşe, iğde gibi buranın dokusuna uygun yapraklı ağaçların dikilmesi noktasında da çalışmalarımızı hızlandıracağız" dedi.

    'İLÇELERİ SAHİP ÇIKMAYA DAVET EDİYORUZ'

    Başta Divriği, Ulaş ve Gemerek ilçeleri olmak üzere bütün ilçeleri Sivas'a Nefes Kampanyasına sahip çıkmaya davet eden Vali Ayhan, "Gerçekten zor ve meşakkatli bir coğrafya. Bu coğrafyada ağaç dikip bakımını yapmak da kolay değil. Asıl olan vatandaşlarımızın dikilen ağaçlara sahip çıkmasıdır. Bu sadece kurumlarımızın tek başına yürütebileceği ve başarabileceği bir husus değil. Toplumsal bir seferberliğin, toplumsal bir mücadelenin ve çalışmanın yansımasıyla olur. Biz de kurumlar olarak bunu daha da anlamlandırmak daha da sahiplendirmek ve topluma benimsetmek adına bu tür güzel kampanyalar yapıyoruz. Tabi bazı ilçelerimiz bu minvalde bu işi iyi sahiplendiler ve kendilerine tahsis edilen alanları doldurdular ama bazı ilçelerimiz de henüz istediğimiz seviyeye gelmedi. Bunlar Ulaş, Divriği, Gemerek gibi ilçelerimiz… Bu ilçelerimizde ve gurbette yaşayan vatandaşlarımızın buna sahip çıkmalarını, memleketlerinin daha yaşanabilir, daha güzel ve geleceğe de güzel bir miras bırakmak için onları da davet ediyoruz" diye konuştu.
    2020 yılında bu güne kadar Sivas’ın genelinde yaklaşık 3 milyon fidanın toprakla buluştuğunu kampanya ile birlikte de bu sayının 4 milyon olacağını kaydetti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow