hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sivas'ta 100'üncü yıl raybüsü ile Divriği ilçesine gezi düzenlendi

    Sivasta 100üncü yıl raybüsü ile Divriği ilçesine gezi düzenlendi
    expand

    Sivas'ta 100'üncü yıl raybüsü ile Divriği ilçesine gezi düzenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA)- SİVAS Kongresi'nin 100'üncü yıl etkinlikleri kapsamında özel olarak hazırlanan Sivas-Divriği raybüsü ile Divriği'ye gezi düzenlendi. 
    Sivas Valisi Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, protokol üyeleri ve Cumhuriyet Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencileri Sivas Kongresi'nin 100'üncü yılına özel olarak görsel giydirmesi yapılan raybüs ile Divriği ilçesine gitti.  Sivas Valiliği'nin düzenlediği 'Gençlerle Kültür Sanat ve Edebiyat Sohbetleri' programının bir yenisini raybüste bulunan gençlerle gerçekleştiren Vali Salih Ayhan, şehir kültürünü, tarihini ve deneyimlerini öğrencilerle paylaşarak, öğrencilerden gelen soruları da cevapladı. Verilen aralarda ise, Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin birbirinden güzel müzik dinletileri eşliğinde şarkılar-türküler söylendi. Sivas Kongresi'nin 100'üncü Yıl Etkinlikleri kapsamında güzel etkinliklere imza attıklarını kaydeden Ayhan, "Kongrenin 100. yılı çok güzel birliktelik kattı ve şehrimizde güzel bir heyecan oluştu. Herkesin ortak derdi Sivas ve 100. yıl ruhu. İnşallah bunu daimi kılacağız" dedi.
    Sivas'ın göz bebeği ve ecdat diyarı olan Divriği ve tarihi yerleri öğrencilere tanıtacaklarını kaydeden Ayhan, "Bizlere eşlik ettiğiniz için size teşekkür ediyoruz. Sivas'ı turizmde hak ettiği yere getirecek neticeleri hep birlikte alacağız." diye konuştu.Gençlerle sohbetin ardından Vali Ayhan, Sivas - Divriği arasını yaklaşık 2 saate düşürerek yolcularına konforlu bir ulaşım imkanı sağlayan raybüsün makinist koltuğuna geçti. Vali Ayhan, seferler ve güzergâh hakkında makinistlerden bilgi alarak, kazasız yolculuklar diledi. Vali Ayhan, daha sonra öğrencilerle birlikte UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifası ile Divriği konaklarını gezdi. Ulu Camii ve Darüşşifası'nı ilk kez yakından görme şansı bulan öğrenciler, hayranlıklarını gizleyemedi ve bol bol fotoğraf çektirdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow