hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suşehri'nde aşure etkinliği düzenlendi

    Suşehrinde aşure etkinliği düzenlendi
    expand

    Suşehri'nde aşure etkinliği düzenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hüseyin ÇİÇEK/SUŞEHRİ(Sivas), (DHA)- SİVAS'ın Suşehri ilçesinde İmam hatipliler Derneği tarafından Muharrem ayı dolayısıyla aşure etkinliği düzenlendi.
    Öğlen namazı öncesinde ilçe merkezinde bulunan Balhatun caminde İlçe Müftüsü Yaşar Kaşkaya, ilçe cami imam hatipleri ve öğrenciler tarafından indirilen hatimlerin duası yapılarak Kuran-ı Kerim tilavetleri okundu. Sonrasında Muhsin Yazıcıoğlu Aile Çay Bahçesinde Suşehri Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, İlçe Müftüsü Yaşar Kaşkaya, Suşehri İmam hatipliler Derneği Başkanı Adem Ocak ve beraberindekiler 2 bin 500 kişiye aşure ikramında bulundu.
    Hayırsever ve esnaflara teşekkür eden Belediye Başkanı Fazlı Yüksel, "Muharrem ayında böyle birlik ve beraberlik göstergesi olan aşure ikramında bulunmak çok güzel bir duygu bu duyguyu yaşatan her kesime ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. İndirilen hatimlerden, okunan Kuran-ı Kerim'den ve edilen dualardan dolayı Suşehri İmam Hatipliler Derneği'ne teşekkür ediyoruz. Allah kabul buyursun" dedi.
    Suşehri İmam Hatipliler Derneği Başkanı Adem Ocak ise, "Hayırsever vatandaşlarımızın, esnaflarımızın katkıları ile hazırladığımız aşure ikramından dolayı bahtiyarız. Muharrem ayı içerisinde hüzün barındırmaktadır. Şehitler serveri başta Hz. Hüseyin efendimiz olmak üzere tüm şehitlerimize devlet büyüklerimize ahirete irtihal eylemiş anne, baba, akrabalarımız için, bizlerden dua bekleyenler için 3 adet hatim indirilmiş olup, bu hatimlerin duasını da yine öğlen namazında Kuran'ı Kerim okuyarak, Mevlid-i Şerif okuyarak duasını da yapmış olduk. Bizlere imkan sunan hayırsever vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyoruz" diye konuştu. 

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow