hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Ayhan, okullarda incelemelerde bulundu

    Vali Ayhan, okullarda incelemelerde bulundu
    expand

    Vali Ayhan, okullarda incelemelerde bulundu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİVAS, (DHA)-SİVAS Valisi Salih Ayhan, yeni eğitim-öğretim dönemi öncesinde bakım ve onarımı devam eden okulları inceledi.
    Vali Ayhan, ilk olarak yeni dönemde Mevlana Ortaokulu'nun binasında eğitim verecek Kızılırmak İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. Seyrantepe İMKB Ortaokulu'nu da inceleyen Vali Ayhan, her iki eğitim yuvasında gelinen son durum hakkında yetkililerden bilgi aldı.
    2019-2020 eğitim-öğretim dönemi öncesi okullarda hazırlıkların devam ettiğini belirten Vali Ayhan, "Özellikle yaz döneminde İl Özel İdaresi fiziki manada gerek onarımları, gerekse yeni yapımları sürdürdü. Sadece okulları yapmak yetmiyor, okullarımız çağın ihtiyaçlarına uygun şekilde yenilenmesi gerekiyor. İlimizde 29 büyük onarım, 34 küçük onarım olmak üzere toplam 63 okulumuzda bakım ve onarım işleri hemen hemen bitmek üzere. Çocuklarımızın daha nezih, daha sağlıklı ortamda eğitim alması için bütün kurumlarımız gayretli şekilde çalışmaktadır." dedi.
    Okulların fiziki anlamda iyi bir seviyede olduğunu kaydeden Ayhan, "Son yıllarda yapılan çalışmalarla okullarımız iyi seviyeye geldi. Bundan sonra bu okullarımıza içerik ve heyecan vereceğiz. Sivas'ta eğitimi hak ettiği yere getireceğiz. Eğitimle ilgili çok ciddi tedbirlerimiz var. Bunlarla ilgili hızlı bir şekilde adım atıyoruz. Yeni dönemde bu tedbirler kısa zamanda kendisini gösterecektir." diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow