hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Çorlu'da adliye ve cezaevinde koronavirüs önlemleri artırıldı

    Çorluda adliye ve cezaevinde koronavirüs önlemleri artırıldı
    expand

    Çorlu'da adliye ve cezaevinde koronavirüs önlemleri artırıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ),(DHA) -TEKİRDAĞ’ın Çorlu ilçesinde koronovirüs tedbirleri kapsamında adliye ve Çorlu A3 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tedbirler kapsamında dezenfekte çalışması yapıldı.

    Koronovirüs tedbirleri kapsamında Çorlu Adliye Sarayı ile cezaevinde alınan tedbirler üst seviyeye çıkarıldı. Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Yiğiter, yazılı açıklamasında, dünya genelinde hızla yayılan ve ve insan sağlığını tehdit eden Covid -19 salgını ile mücadele kapsamında, Adalet Bakanlığı'nın tamilatları ve Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda Çorlu Adliyesi ve Çorlu A3 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tedbirlerin en üst seviyede alındığını belirtti. Yiğiter, şöyle dedi:

    "Adliyemize girişler tek kapıdan yapılmakta olup, adliye girişinde personelimiz dahil olmak üzere tüm vatandaşlarımızın ateş ölçümleri gerçekleştirilerek ateşi yüksek olanlar sağlık kuruluşlarına yönlendirilmektedir. Bina girişlerine ve uygun yerlere dezenfekte cihazları konulmuştur. Adliye içerisinde çalışan personelimize eldiven ve maske dağıtımı yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığı'nın Covid-19 salgınından korunma yolları ile ilgili olarak hazırlamış olduğu broşür ve afişler bastırılarak personelimiz ve vatandaşlarımızın görebileceği alanlara asılmıştır. Adliyemizin tüm odaları, ortak kullanım alanları ve adliyeye ait araçlarda ilaçlama yapılmıştır. Temizlik ve hijyen işlemleri sık aralıklarla yapılmaktadır. Adliyemizde gerek mahkemeler gerekse savcılık birimlerimizde adalet hizmetlerinin aksatılmadan yürütülmesini sağlayacak şekilde yeterli hakim, savcı ve personel ile nöbet esasına geçilerek bu aşamada diğer tüm personelin uzaktan ve esnek mesai suretiyle çalışmaları için gerekli düzenlemeler yapılmıştır."

    'İNFAZ MEMURLARINA YURT TAHSİS EDİLDİ'

    Başsavcı Yiğiter, Çorlu A3 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki tüm hükümlü, tutuklu ve personel Covid-19 virüsünden korunma yolları ve hijyen hususunda bilgilendirildiğini belirterek, "Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü,tutuklu koğuşları, x-ray cihazı, lavabolar ve benzeri alanların dezenfekte çalışmaları da düzenli olarak yapılmaktadır. Ceza İnfaz Kurumu'nda 10 günlük periyotlarla vardiya sistemi oluşturulmuş, Cezaevi personelimiz dışarıyla tamamen irtibatları kesilecek şekilde Çorlu Kaymakamlığımızın tahsis ettiği okul yurdunda kalmaya ve bu şekilde izole edilmeye başlanmıştır. Kamuoyuna saygı ile duyurulur" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow