hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tekirdağ Kiraz Festivali'ne 2 milyon kişi katıldı

    Tekirdağ Kiraz Festivaline 2 milyon kişi katıldı
    expand

    Tekirdağ Kiraz Festivali'ne 2 milyon kişi katıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,(DHA) - TEKİRDAĞ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, düzenledikleri Uluslararası Kiraz Festivali'nde 2 milyonu aşkın kişiyi ağırladıklarını belirterek, kentin tanıtımı ve ekonomisine büyük katkı sunduğunu söyledi. 

    Süleymanpaşa Belediyesi'nin bu yıl 56'ncısını düzenlediği Uluslararası Kiraz Festivali, pandemi nedeniyle 2 yılının ardından gerçekleştirildi. Festivale Bulgaristan, Yunanistan, Macaristan, Polonya ve İstanbul'dan olmak üzere turist akını yaşandı. Etkinliklerinin yanı sıra ünlü şarkıcılar Hakan Altun, Ziynet Sali, Murat Boz, Derya Uluğ'un konserlerine yoğun ilgi gösterildi. SOLOTÜRK gösterileri, yağlı güreşler, yelken yarışları, yüzme yarışları havai fişek ve lazer gösterileri, en iyi kiraz yarışmalarının da yapıldığı festival 4 gün sürdü. 

    '2 MİLYONU AŞKIN MİSAFİRİMİZİ AĞIRLADIK'

    Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, festivalin şehrin ekonomisi ve tanıtımına büyük katkı sağladığını belirterek, feastivaldeki etkinlikleri anlattı. Yüksel, "Festivalde bu 4 gün içerisinde 2 milyonu aşkın misafir ağırladık şehrimizde, çok önemli bir çalışmaydı, büyük bir organizasyondu bu anlamda. Özü şu her günü kendi içerisinde çok ciddi mesajlar veren bir festival oldu. Şehrimizin ekonomisine, tanıtımına büyük katkısı oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, başta özellikle bu konuyla ilgili güvenlik tedbirlerinin alınması, temizlik ekiplerinin çok ciddi bir uğraş vermesi, belediye personelinin bu işi gerçekten sahiplenmesi, Süleymanpaşa halkının bu konuyla ilgili duyarlılığı çok önemliydi. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum, inşallah çok daha güzel organizasyonlarda beraber olacağız" dedi.(DHA)

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow