hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Çelik: Ciddi sıkıntılarla karşı karşıya gelebiliriz

    Başkan Çelik: Ciddi sıkıntılarla karşı karşıya gelebiliriz
    expand

    Başkan Çelik: Ciddi sıkıntılarla karşı karşıya gelebiliriz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Ali Çelik, "Kredi çeken esnafın vadesi gelen borcunun nasıl üstesinden gelebileceğiyle ilgili somut çözümler ortaya konulmalıdır. Aksi takdirde önümüzdeki süreçte daha ciddi sıkıntılarla karşı karşıya gelebiliriz" dedi.
    TTSO Başkanı Ali Çelik, kentte aktif olarak faaliyet gösteren yerel ve ulusal medya temsilcileri ile bir araya geldi. Pandemi döneminde esnafa verilen kredilere ilişkin açıklama yapan Başkan Çelik, pandemi sürecinde yardım alan ve vadesi ötelenen borçlu esnaflar kış aylarında ödeme yapmakta zorluk çekeceklerini söyledi.
    Çelik, "Pandemiden olumsuz etkilenen özellikle sağlık, eğitim, ulaştırma, kafe, restoran gibi hizmet sektörlerinin desteklenmesini zorunlu kılınmıştı. Ancak nakdi yardımların pandemiden fazla etkilenmeyen çalışmayan, üretmeyen insanlara yapılması, bulunabilen bütün kaynakların ötelemeli, düşük faizli finansal kaynak olarak tüm sektörlere verilmesi, SGK ödemeleri ve stopajların ertelenmesiyle kamu alacaklarının ötelenmesi; sorunun çözülmesine değil ötelenmesine sebep olmuştur. Bu süreci finans çevrelerinin iyi yönetememesi, doğru sektörlere ve ihtiyacı olan iş insanlarının kredi alamamasına araç, altın ve dövizde hareketliliğin artmasına sebebiyet verdi. İş dünyası ve ekonomi yönetimi her zamankinden daha çok bir araya gelmeli çözüm önerilerini tartışmalı ciddi ve radikal kararlar almalıdır. Toplumsal mutabakat sağlanmalı, ekonomi yönetimi samimiyetini liyakatını ortaya koymalıdır. Pandemiden etkilenen sektörler, nakit desteği, kira desteği, elektrik, doğalgaz, akaryakıt destekleri gibi somut yardımlarla desteklenmelidir. En önemlisi yaklaşan kış şartlarında devam eden pandemi ve vadesi gelen finansal dönüşler SSK ve Maliye ödemelerinin üstesinden nasıl gelinebileceğiyle ilgili somut çözümler ortaya konulmalıdır. Aksi takdirde önümüzdeki süreçte daha ciddi sıkıntılarla karşı karşıya gelebiliriz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow