hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Başkan Eroğlu: Bayramda toplu taşıma ücretsiz

    Başkan Eroğlu: Bayramda toplu taşıma ücretsiz
    expand

    Başkan Eroğlu: Bayramda toplu taşıma ücretsiz

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu Ramazan Bayramı’nın 1’inci ve 2’inci günü toplu taşımanın ücretsiz olacağını söyledi.
    Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Geride bıraktıkları 5 yılı değerlendirip gelecek 5 yıl hakkında planlarını anlatan Başkan Eroğlu, ''Biz de belediye başkanlığı anlamında yeni bir döneme girdik. Tabi ki dönem bir önceki dönemin devamı olmakla beraber yeni bir dönem. Geçtiğimiz dönemlerde nasıl bir yol yürüdüğümüzü, hangi anlayışla bir çalışma sarf ettiğimizi ve bu doğrultuda elde ettiğimiz bir takım tecrübeleri önümüzdeki yeni döneme aktaracağız. Biliyorsunuz öyle bir düzen, öyle bir dönemdeyiz ki bir gün diğerini tutmuyor. Kendinizi her gün yenilemeniz, halkın taleplerine kulak kesilmeniz gerekiyor. Biz de bu yeni dönemde kendimizi daha da yenileyerek, eski kazanımlarımızı muhafaza ederek, kazanımlarımıza eklemeler yapmak suretiyle inşallah vatandaş odaklı, hizmet odaklı çalışmaya devam edeceğiz'' dedi.

    'DİLENCİ SORUNUNA NEŞTER VURDUK'
    Kentteki dilenci sorununa neşter vurduklarını kaydeden Başkan Eroğlu; ''Son bir haftada yapmış olduğumu çalışmalarla bunu gerçekten aza indirdik. Tabi ki muhtaç ve ihtiyaçlı insanlar bizim başımızın tacı. Kaldı ki bu konuda biz zaten çalışmalar yapıyoruz. Aşevimiz, sosyal marketimiz zaten gereğini yapıyor. Bu doğrultuda her türlü yardımı elimizden geldiğinde yapıyoruz. Fakat ne yazık ki belli şebekeler var. Yani dışarıdan, başka şehirlerden gelip organize bir şekilde dilenenler var. Biz şebekeleşen bazı grupları tespit ettik. Bu çalışmalarda gerek göç idaremizle, gerekse emniyetimizle de istişareli şekilde bir takım çalışmalar yapmak suretiyle bu konuya özellikle son dört beş günde bir neşter vurduk. Çalışmalarımız da sonuç verdi. Çalışmalarımız neticesinde belli bir mesafeyi kat ettik'' diye konuştu.

     '2019’DA HİÇBİR ŞEYE ZAM YAPMADIK'
    Başkan Eroğlu, vatandaşların hayatını kolaylaştıracak çalışmalar yapmaya gayret gösterdiklerini dile getirerek, ''Önümüzdeki süreçlerde kültürü, sanatı, sporu çok önemseyeceğiz. İnsanlarımızın hayatını kolaylaştıracak alanları, işleri çok önemseyeceğiz. İnanın gözden kaçan çok şey var.  Bakın biz belediye olarak 2019 yılında hiçbir şeye zam yapmadık. Suya zam yapmadık ama gezdiğimizde gördüm ki vatandaşımızın bu konuda bilgi sahibi değil. O da herhalde bizim eksikliğimiz. Hiçbir şekilde kiraya, ilana, çevre temizliğine zam yapmadan bu yıl vatandaşımızın hayatını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Biz de bu yıl ciddi anlamda bir yükün altına girdik. Bugün belediyelerimizin masrafları ciddi anlamda çoğaldı. Maaş ödemelerimiz arttı, elektrik giderlerimiz arttı. Masraflarımız arttığı halde biz, vatandaşlarımız zor bir süreçten geçiyor diye başta su olmak üzere hiçbir şeye zam yapmadık. Bunlara yine devam edeceğiz'' ifadelerini kullandı.

    'BAYRAMIN 1 VE 2’İNCİ GÜNÜ TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ'
    Ramazan Bayramı’nın 1’inci ve 2’inci günleri Tokat’ta toplu taşımanın ücretsiz olacağını söyleyen Başkan Eroğlu ''Tabi arefe gününde bizim inançlarımıza göre mezarlıklarımızı ziyaret etmek önemlidir. Arefe gününde bütün mezarlıklarımıza belediyemiz tarafından ücretsiz şekilde belli saatte otobüslerimiz kalkacak. Bunu buradan paylaşmak isterim. Diğer bir şey o da ilk defa yapılacak bir çalışma olacak. Bayramın bir ve ikinci günü toplu taşımayı Tokat Belediyemiz tarafından bütün Tokatlı vatandaşlarımıza ücretsiz hale getirdik. Bunun da buradan müjdesini vermiş olalım'' diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow