hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İlkokul öğrencileri huzurevi sakinleriyle buluştu

    İlkokul öğrencileri huzurevi sakinleriyle buluştu
    expand

    İlkokul öğrencileri huzurevi sakinleriyle buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA) - TOKAT’ın Zile İlçesinde ilk okul öğrencileri huzurevinde kalan yaşlılara kitap okuyarak onların hikayelerini dinledi.
    Zile Şehit Ümit Günel İlkokulu idaresi tarafından başlatılan ‘Bir Nene, Bir Hikaye’ projesi kapsamında öğrenciler huzurevine gitti. Gözetmen öğretmen eşliğinde Zile Huzurevine giden ilkokul 2’nci sınıfta okuyan 40 öğrenci, yaşlılara hikaye okuyarak onların hikayelerini dinledi.
    Çocukların sosyal duyarlılıklarını geliştirmek için projeler yaptıklarını ifade eden Okul Müdürü Mustafa Bardak, ''Her şey ders, her şey test değil. Hayatın gerçeklerini çocuklarımızın öğrenmesi lazım. Daha önce yaptığımız ve hala uygulamakta olduğumuz güven kantini projemizden olumlu sonuçlar aldık. Çocuklarımızı adeta fanusun içinde yetiştiriyoruz. Dünyada neler olup bitiyor bilmeleri lazım. Eskiden ata erkil bir aile yapısı vardı. Dedeler nineler torunları ile ilgilenir onların geçmişle dünya ile adaptasyonunu sağlarlardı. Maalesef şimdi çocuklarımıza sosyal eğitimleri yeterince veremiyoruz. Bu eksikliği gidermek için yaşlı nenelerle öğrencilerimizi buluşturduk. Hem huzurevi sakinleri çok mutlu oldu. Hem de öğrencilerimiz hiç duymadıkları kitaplarda yazmayan hikayeleri dinlediler'' dedi.
    Zile Yaşlı Bakım ve Huzurevi Müdürü Ali Pilavcıoğlu ise, ''Huzurevi sakinlerini çocuklarla buluşturan bu proje çok başarılı oldu. Yaşlıların çocuklarla buluşma anı görülmeye değerdi. Onlar öğrencileri torunları yerine koydular. Bizim açımızdan da güzel bir hareketlilik oldu. Duygusal anlar yaşandı'' diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow