hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat Belediyesi'nden larva ile mücadele çalışması

    Tokat Belediyesinden larva ile mücadele çalışması
    expand

    Tokat Belediyesi'nden larva ile mücadele çalışması

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA) - TOKAT Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, haşere, uçkun ve larva üreme noktalarında ilaçlama çalışmalarına başladı. 
    Tokat Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Behzat Deresi, Geksi Deresi, kanal kenarları başta olmak üzere her çeşit su birikintisi, sazlık, fosseptik çukurlarında ve tespit edilen bölgelerde belediye ekipleri, larva ve haşere ile mücadele kapsamında ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.  
    Haşere üreme noktalarının tespit edildiğini ve gerekli ilaçlamaların yapıldığını söyleyen Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, "Öncelikle haşerelerin üreme noktalarında ilaçlama çalışmalarının yapıldığını ifade eden Başkan Eroğlu; "Yaz aylarının gelmesi, hava sıcaklarının artmasıyla birlikte larva ile mücadelemize başladık. Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri il genelinde belirlenen noktalarda larva ile mücadele ve ilaçlama çalışmalarına devam ediyor. Vektörle mücadelenin en önemli aşaması olan larva ile mücadelemizin amacı, sivrisinek ve karasineklerin üreme zamanlarında ilaçlama çalışması yaparak bu tür haşerelerin ve zararlı böceklerin çoğalmalarını önlemektir. Bu sebeple uçkunla mücadelemizi aralıksız sürdüreceğiz" dedi. 

    'MASKE, SOSYAL MESAFE KURALLARINA UYALIM'

    Dezenfekte çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Başkan Eroğlu şöyle konuştu: 
    "Gerek koronavirüs sürecinde gerekse yeni normalleşme sürecinde halkımızın yoğun olarak kullandığı noktalarda da dezenfekte ve temizlik çalışmalarımızı yaptık. Bundan sonra da bu tür çalışmalarımıza devam edeceğiz. Vatandaşlarımızdan ricamız, maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına titizlikle riayet ederek salgın vb. hastalıklarla mücadelemize katkı sağlamaları. Temiz Şehir Tokat için gece-gündüz durmadan gayret gösteren, emek veren bütün personelimize ve bizlere katkı sağlayan halkımıza teşekkür ederim."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow