hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat'ta 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kutlandı

    Tokatta 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kutlandı
    expand

    Tokat'ta 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kutlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında etkinlik düzenlendi.
    Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan etkinlik kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda stant açıldı. Vatandaşlara bilgilendirici broşür ve mavi balon dağıtıldı. Programda otizmli bireyler tarafından çok sayıda mavi balon, gökyüzüne bırakıldı. Etkinliğe katılan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Özdemir, otizmli bireylerle tek tek ilgilenerek, sohbet etti.
    Özdemir, ''Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak, engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında yer almalarını sağlamak ve önlerindeki engelleri ortadan kaldırmak için hak temelli hizmet anlayışını esas alıyoruz. Hizmet kalitemizi evrensel düzeyde yükseltirken, aile ve insan odaklı bakış açısına önem veriyoruz. Otizm spektrum bozukluğu olan bireylere yönelik yürüttüğümüz hizmetler, bu çabanın önemli sonuçlarından biridir. Toplum olarak, bütün meselelerimize el birliği içinde bakmamız ve sorunların çözümünü hep birlikte bulmamız gerekiyor. Bakanlığımız himayesinde tanzim edilen ulusal eylem planı, bakanlığımızla birlikte diğer kamu kurumlarının, yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının ve üniversitelerin sorumluluklarını hatırlatması bakımından, bu alandaki en önemli adımlardan biridir'' dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow