hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat'ta geri dönüşüm kutuları yaygınlaşıyor

    Tokatta geri dönüşüm kutuları yaygınlaşıyor
    expand

    Tokat'ta geri dönüşüm kutuları yaygınlaşıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - TOKAT Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında şehrin 50 noktasına yerleştirilen geri dönüşüm kutularıyla ilgili bilgi verdi.
    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan'ın  takdirleri ve himayelerinde başlatılan “Sıfır Atık” Projesi kapsamında Tokat Belediyesi tarafından şehrin 30 noktasına geri dönüşüm kutuları ile 5 adet de elektronik atık kutusu yerleştirildi. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, ‘Sıfır Atık’ projesi kapsamında belediye olarak çalışmalarına devam ettiklerini vatandaşlarında bu çalışmalara sahip çıkmaları gerektiğini söyledi.
    Başkan Eroğlu, ''Çevre demek şehir demek, şehir demek çevre demek. Biz de daha güzel bir çevrede ve her anlamda birlikte güzel havasını teneffüs etmiş olduğumuz bir şehirde yaşamak için gayret ediyoruz. Bu noktada da göreve başladığımızdaki sloganımız da Temiz Şehir Tokat’tı. Temizlik ve Çevre anlamında önemli atılımlarda bulunduk. Son yıllarda Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendinin de başlattığı Türkiye genelindeki Sıfır Atık Projesine Tokat Belediyesi olarak biz de entegre olduk. Ev atıkları, fabrika atıkları, çevreye zarar verecek bütün atıkların ayrı ayrı toplamanın ve ayrıştırmanın çalışmalarını başlattık. Örneğin, pet ve plastikler, kağıt ve kartonlar ayrı şekilde toplanmakta, atık yağlar, atık piller veya atık elektronik eşyalar gibi daha birçok kulvarda sıfır atık çalışmalarımıza devam ediyoruz. 30 tane pet ve plastikler için şehrimizin muhtelif yerlerine bu şık ve güzel görünen aynı zamanda da dayanıklı olan kutuları yerleştirdik. Önümüzdeki süreçte de çalışmalarımızı hızlı bir şekilde devam ettireceğiz. Elektronik geri dönüşüm noktası oluşturduk. İlerde sayısını artıracağız'' dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow