hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tokat'ta yaz Kuran kursları kapanış programı düzenlendi

    Tokatta yaz Kuran kursları kapanış programı düzenlendi
    expand

    Tokat'ta yaz Kuran kursları kapanış programı düzenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) - DİYANET İşleri Başkanlığı'nın ülke genelinde başlattığı Yaz Kuran Kursları kapsamında Tokat'ta din eğitimi alan 6 bin 700 öğrenci için kapanış programı düzenlendi.
    Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan uygulama Tokat'ta 17 Haziran'da start aldı. Kent merkezinde 179 cami ve kuran kursunda, 6 bin 700 çocuk din eğitimi verildi. Kursları devam eden öğrenciler için Tokat Müftülüğü tarafından Hüseyin Akbaş Kapalı Spor Salonunda kapanış programı düzenlendi. Kapanış programına katılan 3 bin öğrenciye Tokat Valisi Ozan Balcı kitap hediye etti. İl genelinde 24 bin öğrencinin din eğitimi aldığı yaz kuran kursları 9 Ağustos itibari ile sona erecek.
    Kapanış programında konuşma yapan Tokat İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın Türkiye genelinde tüm cami ve kuran kurslarında 17 Haziran itibari ile başlatmış olduğu Yaz Kuran Kursları, 9 Ağustos itibari ile sona erecek. Yaz kursuna devam eden öğrencilerimizle kapanış programı yapalım istedik. TRT sanatçısı Hüseyin Goncagül’ün katılımı ile merkezde bulunan kuran kurslarımızda ve camilerimizde yaz kurslarına katılan öğrencilerimizle yaptık. Kurslarımız 9 Ağustos’a kadar devam edecek. Yaklaşık 3 bin kişilik öğrenci grubu katılım gösterdi" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow