hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Vali Balcı: Tarım için kolları sıvadım

    Vali Balcı: Tarım için kolları sıvadım
    expand

    Vali Balcı: Tarım için kolları sıvadım

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fatih YILMAZ/TOKAT, (DHA) - TARIM Tokat projesi kapsamında çiftçilerin ve üreticilerin gelirini ve verimini artırmak, yaşam kalitesini yükseltmek için hazırlanan projelerle temin edilen ürün ve malzemelerin teslim töreni yapıldı. Tokat'ta tarımın olmazsa olmazları arasında yer aldığını kaydeden Tokat Valisi Ozan Balcı, "Ben tarım için kolları sıvadım. Arkadaşları da bir araya getirdim. İl Tarım Müdürlüğü ve İlçe Tarım Müdürlükleri, Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Orman İşletme Müdürlüğü, DSİ Müdürlüğü, Fidanlık Müdürlüklerindeki arkadaşlarla bir araya geldik, çalışmalar yapıyoruz" dedi.
    Tarım Tokat projesi kapsamında çiftçilerin ve üreticilerin gelirini ve verimini artırmak, yaşam kalitesini yükseltmek için hazırlanan projelerle temin edilen ürün ve malzemelerin teslim töreni İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde yapıldı. Törene Tokat Valisi Ozan Balcı, Ak Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt,  Milliyetçi Hareket Partisi Tokat Milletvekili Yücel Bulut, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, DOKAP Başkanı Yusuf Mengi, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin ve davetliler katıldı.  İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan ve İl Özel İdaresi ile DOKAP tarafından desteklenen projeler kapmasında “Yem Bitkilerini Üretimini Artırma ve Geliştirme Projesi" kapsamında 70 ton yonca tohumluğu ile 4 bin çiftçiye 20 bin dekar yonca tesisi,  “Mera Islah ve Amenajman projesi" kapsamında, 15 ton yonca tohumluğu, 100  sıvat ve 29  gölgelik yapımı, “Tarım Arazilerinde Taşlılığın Azaltılması" projesi kapsamında her ilçeye en az birer tane olmak üzere 13  taş toplama makinesi dağıtımı, “Arıcılığı Geliştirme Projesi" kapsamında 400 çiftçiye 4 bin 800  Polen Tuzaklı Arı Kovanı dağıtımı, “Her Köye Bir Koyun Keçi Banyo Havuzu Projesi" kapsamında 25  mobil banyo havuzu ünitesi dağıtımı, “Göçer Yetiştiricilerin Yaşam Standartlarının İyileştirilmesi Projesi" kapsamında 170 çadır, 438  güneş paneli dağıtımı, Arılarda Varroa Zararlısı ile mücadelede kapsamında ilimizdeki 40 bin kovanda kullanılmak üzere 400 çiftçiye 4 bin kutu ilaç dağıtımı yapıldı.
    Bitkisel ve hayvansal üretimin desteklenmesi, sağlıklı gıda, çiftçilerin eğitimi, toplulaştırma, sulama, tarımsal sanayi ve ihracata dönük sanayi, sera, jeotermaller gibi alt başlıklar altında çalışmaların yapılacağını belirten Vali Ozan Balcı, ''Tokat’ı Türk Tarımının parlayan yıldızı yapacağız. Ben inanıyorum burası 5-10 yıl içinde zaten yıldız olur. Biz emek sarf edelim. Tokat’ta da uyumlu bir birliktelik var. Milletvekilleri, belediye başkanı, herkes aynı hedefe odaklanmış durumda. Tokat deyince akla üretim gelmeli. Tokat’ın önü zaten açık bizim hızlandırmamız lazım. Tokat Yeşilyol projesine dâhil oluyor. Devletimiz toplulaştırmayı bitiriyor. Sulama ve barajları bitirecek birkaç yıl içerisinde. Bunlar çok önemli işler. İnşallah bu göletler ve barajlar bitince toplulaştırma bitince üretim 2-3 katına çıkacak. Çiftçinin dostuyuz biz ve çiftçinin emrindeyiz. Ceviz ve bağ işini de bitirmemiz lazım bizim. Dünyanın en güzel, en nefis çilekleri burada yetişiyor. Sera konusunda Allah her şeyi vermiş. İklim desen iklim, çiftçide de birikim var jeotermal kaynaklar var. Büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, arıcılık, tatlı su balıkçılığı, kafes balıkçılığı, bunların hepsine kafa yoracağız. Bir de Tokat tarımında hedef koymamız lazım. Tokat tarımını sanayileştirmememiz lazım. Sanayileştirirsek fiyatlarda ki dalgalanmalardan kurtarmış olacağız. Nihai hedefimiz Türk tarımının parlayan yıldızı yapacağız inşallah Tokat’ı.  Modern bilgi ile geleneksel bilgiyi birleştireceğiz. Gücümüzü birleştireceğiz. Çok güzel işler yapılmış. Ama yetmez daha çok çalışmamız lazım. Daha çok gayret göstermemiz lazım. Hedefi ihracata yönelik tarımsal üretim yapan Tokat haline getirmemiz lazım" dedi.

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow