hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trabzon’da sağlıkçılardan tepki

    Trabzon’da sağlıkçılardan tepki
    expand

    Trabzon’da sağlıkçılardan tepki

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Selçuk BAŞAR- Aleyna KESKİN/ TRABZON, (DHA)- TRABZON’da görev yaptıkları hastanelerin önünde toplanan hekimler ve sağlık çalışanları, Konya Şehir Hastanesi'nde öldürülen Uzman Doktor Ekrem Karakaya için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu, kortej eşliğinde İl Sağlık Müdürlüğü yürüyerek çelenk bıraktı.  

    Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Numune kampüsünde toplanan sağlıkçılar bir dakikalık saygı duruşunun ardından basın açıklamasında bulundu. Sağlık çalışanlarına Trabzon Baro Başkanlığı ve Eczacılar Odasından temsilcileri de eşlik etti. Grup basın açıklamasının ardından Trabzon İl Sağlık Müdürlüğüne yürüyerek bina önüne çelenk bıraktı.

    Trabzon Tabip Odası Başkanı Yaşar Kibar Güven, “6 Temmuz 2022 tarihinde Konya Şehir Hastanesi’nde, görev yaptığı esnada hasta yakını tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucunda katledilen Dr. Ekrem Karakaya’yı kaybetmenin derin üzüntüsü ve aynı zamanda öfkesi içindeyiz. Bugün yeniden ve daha güçlü bir şekilde söylüyoruz: Sağlık emekçilerine en ufak bir zarar gelmesine tahammülümüz yoktur. Şiddet daha önce de defalarca belirttiğimiz gibi, öngörülebilir ve önlenebilir toplumsal bir sorundur ve sorun çözmeye niyetli bütünlüklü politikalarla aşılabilecektir. Bizler bu konuda, yaşam hakkımız ve güvenli çalışma koşulları için, gücümüzü; her yerde, her koşulda, hep birlikte göstermeye hazır olduğumuzu bir kere daha belirtiyoruz. Bu çerçevede bugün ve yarın ülke genelinde iş bırakıyoruz. Dr. Ekrem Karakaya’nın ailesine ve tüm sevenlerine taziyelerimizi iletiyoruz. Şiddet karşısındaki taleplerimize kulak tıkayanlardan, söylemleri ve politikalarıyla şiddeti teşvik edenlerden mücadelemizi yükselterek hesap soracağımızı bir kez daha ifade ediyoruz” dedi. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow