hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Trabzon’da İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'na yoğun ilgi

    Trabzon’da İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarına yoğun ilgi
    expand

    Trabzon’da İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'na yoğun ilgi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aleyna KESKİN/TRABZON(DHA) - TRABZON’da bu yıl 8’ncisi düzenlenen ve yaklaşık 2 bin kişiye istihdam sağlanması hedeflenen İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı düzenlenen törenle açıldı. 

    Trabzon Valiliği himayesinde ve Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü organizatörlüğünde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Osman Turan Kongre Merkezi'nde düzenlenen 8’inci İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı'nın açılışına, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, İŞKUR Bilgi İşlem Daire Başkanı Fahrettin Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu'nun yanı sıra çok sayıda firma temsilcisi ve vatandaş katıldı. Nitelikli eleman arayan firmalar ve iş arayanları buluşturmak amacıyla düzenlenen fuara, iş arayanların yanı sıra üniversite öğrencileri de ilgi gösterdi. Fuarın açılmasının ardından çok sayıda kişi, firmaların açtığı stantları gezerek iş ve staj başvurusunda bulundu.

    'TRABZON'DA KADIN İSTİHDAMI 227 KAT ARTTI'

    Son 16 yılda Trabzon ilinde istihdamın 125 katına çıktığını ifade eden İŞKUR Genel Müdürü Cafer Uzunkaya, "Türkiye'nin nereden nereye geldiğini, kamu kurum kuruluşlarının, sivil toplumumuzun neler yaptığını görme ve anlama adına somut, ete kemiğe bürünmüş örnek isteyenlere son 17 yılda İŞKUR'un ve tüm paydaşların ne yaptığının ortaya konulacağı birkaç rakamın paylaşılması yeterlidir. 2002 yılında Trabzon'da İŞKUR'dan işe yerleşenlerin sayısı 130 iken 2018 yılında bu sayı 13 bin 65 kişiye ulaştı. Yani 125 kat istihdamını artıran bir Trabzon'dan bahsediyoruz. Onun için Trabzonlu işverenlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Özellikle iş gücü piyasasında gençlerin, kadınların, üniversite mezunlarının, uzun süreli işsizlerin, istihdamı bizim için olmazsa olmazdır. 2002 yılında Trabzon'da sadece ve sadece 16 kadınımız istihdam edilebilme fırsatına erişmişken 2018 yılında bu rakam 3 bin 657'ye ulaştı. Yani kadın istihdamı Trabzon'da 227 kat artmıştır" dedi.

    '10 YILDA 3,5 MİLYON ÜNİVERSİTE MEZUNU İSTİHDAM EDİLDİ'

    Dünyada hiçbir ülkede Türkiye'de olduğu kadar üniversite mezununun istihdam edilmediğini söyleyen Uzunkaya, "İş gücü piyasası 246,5 milyon olan Avrupa'da 28 ülkenin istihdamı 7 milyon 190 bindir. İş gücü piyasası 161 milyon olan Amerika Birleşik Devletleri'nin istihdamı ise 7 milyon 290 bin. Türkiye'nin tek başına istihdamı 7,5 milyondur. 2017 yılında üniversite mezunumuz 3 milyon 100 bindir. Bunun 2 milyon 900 bini istidamdadır. Bu yılki verilere göre mezun olacak 4 milyon 200 bin yeni üniversite mezunu iş gücü piyasasına katılacak ve üniversite mezunu sayımız 7 milyon 300 bine ulaşacak. Bu mezunların 6 milyon 400 bini istihdamdadır. 10 yıllık süreçte 3,5 milyon üniversite mezunu istihdam edilmiştir. Dünyada hiçbir ülkenin bu kadar üniversite mezununun bu kadar süreçte istihdam ettiği ikinci bir dünya ülkesi de yoktur" diye konuştu.

    Açılış konuşmalarının ardından istihdama katkı sağlayan kuruluşlara ödülleri verildi ve standlar gezildi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow