hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    2 bin 600 rakımlı Toni Vadisi'ne doğa yürüyüşü

    2 bin 600 rakımlı Toni Vadisine doğa yürüyüşü
    expand

    2 bin 600 rakımlı Toni Vadisi'ne doğa yürüyüşü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakan SARI/VAN,(DHA)- VAN’da bir grup doğasever, 2 bin 600 rakımlı Toni Vadisi'ne doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. 3 saat süren zorlu yürüyüşün ardından dağaseverler, eriyen kar sularının oluşturduğu şelalenin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. 

    Van Vadi Doğa Sporları Kulübü’ne üye 22 doğasever, İpekyolu ilçesine bağlı  2 bin 600 rakımlı Toni vadisine doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Van’dan araçlarla yola çıkan doğaseverler, ilçeye bağlı Bakrakçı Mahallesine kadar araçlarla gitti. Doğaseverler, buradan da 10 kilometrelik yolu 3 saatte yürüyerek Toni Vadisi'ne ulaştı. Doğaseverler, vadide bulunan ve karların erimesiyle oluşan şelale önünde  fotoğraf çektikten sonra inişe geçti. 

    Van Vadi Doğa Sporları Kulübü Grup Rehberi Eşref Güçlü, doğayla iç içe güzel bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi. Güçlü, "Bakraçlı’da yürüyüşe başladığımızda, havanın soğukluğu kendisini hissettirse de doğanın yaşattığı güzellikler her şeyin önüne geçti. Tırmandıkça daha da güzelleşen manzara, doğa tutkunlarını mest etti. Ayrıca şelalenin doğal güzelliği ziyaretçileri kendine hayran bıraktı" dedi.(DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow