hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özalp’ta çiftçilere arpa tohumu dağıtımı yapıldı

    Özalp’ta çiftçilere arpa tohumu dağıtımı yapıldı
    expand

    Özalp’ta çiftçilere arpa tohumu dağıtımı yapıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakan SARI/Özalp/ VAN (DHA) - VAN'ın Özalp ilçesinde Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi amacıyla 'Tohum Bizden, Üretim Sizden' projesi kapsamında İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Özalp Kaymakamlığı ve Özalp Belediyesi organizasyonunda çiftçilere tohum dağıtımı yapıldı. 

    'Tohum Bizden, Üretim Sizden' projesi kapsamında gerçekleştirilen program Özalp Belediyesi Garaj binasında ilçe protokolü ve çiftçilerin katılımıyla yapıldı. Törende 10 bin dekar alan için 226 çiftçiye hibe destekli 100 ton arpa tohumu, dağıtılarak Bin ton verim elde edilmesi hedefleniyor. 
    Özalp Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammed Emin Nasır, desteklerle çiftçinin kazanacağını, ülkenin de ihtiyaç hissettiği hububat, baklagil ve yerli tohumlarda üretiminin artacağını söyleyerek şöyle konuştu: 
    "Bugün 226 çiftçimize 100 ton arpa tohumu dağıtımını gerçekleştirdik. Çiftçilerimize hayırlı uğurlu ve çiftçilerimiz için bereketli bir hasat dönemine vesile olmasını diliyorum. İlçemizde tarımsal ve hayvansal üretimi arttırmaya, geliştirmeye, çiftçilerimizi desteklemeye yönelik projelerimiz ve çalışmalarımız devam edecektir."
    İlçe Ziraat Odası Başkanı Şayettin Ceylan ise, geçen yıl kurak bir dönem geçirdiklerini belirterek, "Geçen yılki yaşanan kuralıktan dolayı çiftçilerimizin çok ihtiyacı var bu tür desteklere. 226 çiftçimize 100 ton arpa tohumu desteği yapıldı. çiftçilerimiz için bereketli bir hasat dönemine vesile olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz." dedi. 

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow