hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Van'a giden depremzede çocuklar için tiyatro etkinlikleri düzenlendi

    Vana giden depremzede çocuklar için tiyatro etkinlikleri düzenlendi
    expand

    Van'a giden depremzede çocuklar için tiyatro etkinlikleri düzenlendi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hakan SARI/VAN, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ merkezli 11 ili etkileyen depremin ardından Van'a giden depremzedeler ev, otel ve kredi yurtlar kurumu yurtlarına yerleştirilirken, aileleriyle gelen çocukların afetin travmasını atlatmaları amacıyla tiyatro etkinliği düzenledi.
    Pazarcık ve Elbistan merkezli iki büyük depremin ardından evleri yıkılan ailelere yardım için Van'a gelen depremzeler ev, otel ve kredi yurtlar kurumu yurtlarına yerleştirilerek her türlü ihtiyaçları karşılanıyor. Genç Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Van Şubesi, aileleriyle gelen çocukların afetin travmasından kurtulmaları amacıyla tiyatro etkinliği düzenledi. Van Devlet Tiyatrosu’nda düzenlenen tiyatro etkinliğine 250 depremzede katıldı. Depremzede çocuklar, Hacivat-Karagöz, Peter Pan ve Nasrettin Hoca oyunlarını ilgiyle izledi.
    MÜSİAD Van Şube Başkanı Burak Gültepe, depremde etkilenen depremzede çocukların aileleriyle Van'a geldiklerini belirterek," Bu etkinlikle birlikte depremzede çocuklara moral verdik. Aynı zamanda etkinlik için bilet satışı gerçekleştirerek 54 bin 800 TL civarında bir gelir elde ettik. Bunun yanında Genç MÜSİAD olarak da 64 bin civarında, biz de bu gelire katkı sunuyoruz. Toplamda elde edeceğimiz yaklaşık 120 bin TL ile depremzede çocuklarımızın ihtiyacını karşılayarak, Ramazan ayında da buraya gelen aileler için de koli desteği sağlamayı planlıyoruz. Türkiye zor bir süreçten geçiyor ve depremden etkilenen ailelerimize sahip çıkmamız gerekiyor" dedi.
    Kahramanmaraş’tan gelen Ali Sakar ise depremin ardından geldikleri Van'da herkesin kendilerine çok büyük destek verdiğini, çocuklar için de değişik etkinlikler düzenlendiğini belirtti. (DHA)  

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow