hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zabıta ekipleri Van'da otel ve pansiyon denetimi yaptı

    Zabıta ekipleri Vanda otel ve pansiyon denetimi yaptı
    expand

    Zabıta ekipleri Van'da otel ve pansiyon denetimi yaptı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    VAN,(DHA) - VAN Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve İpekyolu Zabıta Müdürlüğü  ekipleri, yaz aylarının gelmesiyle birlikte doluluk oranları yükselen otel, motel ve pansiyonlarda denetimlerde bulundu. 

    Belediyelere ulaşan yazılı ve sözlü şikayetler doğrultusunda harekete geçen ekipler, konaklama alanlarındaki fiyat listelerinin müşterilerin görebileceği yerlere asılıp asılmadığı, çarşaf ve yatak ile lavabo temizliği, boya ve badana temizliği, yangın önlemleri, mutfak hijyeni ve yıldız şartlarına uygunluk durumunu denetledi. Bu çerçevede kent merkezinde 25 otelin denetimi yapıldı.Halk sağlığını olumsuz etkileyecek, düşük koşullarda hizmet verdiği görülen oteller hakkında rapor tutuldu. 

    Yapılan denetimlerde şartlara uymayan işletmelere yasal süre verildiğini dile getiren Zabıta Daire Başkanı Zeynep Karakoyun, “Van turizm potansiyeli yüksek bir şehir. Buraya gelen yerli yabancı turistleri ve misafirleri en güzel şekilde ağırlamak ve kentimizi tanıtmak görevimizdir. Yaz ayı boyunca kentte bulunan otellerin istenilen şartlara uygun olup olmadığını denetliyoruz. Eksikleri olan ve şartlara uygun olmayan otel ve pansiyonlar hakkında rapor tutularak, uyarı cezai işlemler uygulanıyor.Bundan sonra da konaklama alanlarında temizlik ve hijyen kurallarına uyulması ile ilgili denetimlerimiz devam edecektir" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow