hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Otizme farkındalık günü etkinliği

    Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Otizme farkındalık günü etkinliği
    expand

    Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Otizme farkındalık günü etkinliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA,(DHA)-YALOVA İl Milli Eğitim Müdürlüğü, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle düzenlenen kutlamalar, Hüseyin Alkaş İlkokulu’nda gerçekleştirildi

     2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’ne dikkat çekmek amacıyla Özel Eğitim Öğretmeni Özge Sabaz’ın 'Bir Balon da Sen Patlat' Projesi, Hüseyin Alkaş İlkokulu ve Müfettiş Hamdi Girgin İlkokulu’nu bir araya getirdi. Öğrenciler çeşitli gösterilerle kaynaşmayı yaşarken, otizme dair önemli bilgiler de verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Hüseyin Yılmaz, kurum ve okul müdürlerinin de katılımıyla otizme dair olumsuz tutumları simgeleyen siyah balonlar patlatıldı. Hep birlikte el baskısı, “Otizmin farkında mısın?” ve yüz boyama etkinlikleri gerçekleştirildi. Farkındalık kolyelerini takan öğrenciler otizme dair bilinçlenme anlamında ilk adımını atmış oldu. Otizme dikkat çekmeyi amaçlayan etkinlikler büyük ilgi gördü.

    “DUYARLILIK VE FARKINDALIK OLUŞTURMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

    Otizmin bir hastalık değil, farklılık olduğunu ve otizmli bireylerin hayata katılımları konusunda erken eğitim ile desteklenmesi gerektiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, otizmin erken çocukluk döneminde başlayan sosyal etkileşim, iletişim, dil gelişimi ve davranış alanlarındaki fonksiyonların gelişimindeki bozukluk olduğunu söyledi.

    Müdür Ali Tosun, “Günümüzde her 59 çocuktan birinde otizm görülmekte ve bu sayı her geçen gün artmaktadır. Bu nedenle toplumumuzun otizm konusunda göstereceği hassasiyet, farkındalık ve bilinç çok önemlidir. Eğitimin öncelikli gereği insana hizmet etmektir. Otizmli bireylerin hayatını kolaylaştırmak, yaşam kalitesini artırmak, onların kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek düzeye getirilmelerini sağlamak ve topluma kazandırmak için erken ve nitelikli eğitim büyük önem taşımaktadır. 2023 eğitim vizyonumuz doğrultusunda hedefimiz; otizmli çocukları eğitim sistemi içerisine dahil edebilmek ve yaşamın her alanında yer almalarını sağlamaktır. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü vesilesiyle, otizmli bireylerin en temel hakları olan sağlık ve eğitim hizmetlerinden eşit şekilde yararlanmaları, toplumla iç içe sosyal yaşamda aktif bir şekilde yer almalarıdır” diye konuştu.

    Son olarak tüm kurumlarla, idareci ve öğretmenlerle sadece bir gün değil her zaman otizmin farkında olduklarını ve sorunlarının çözümünde yanlarında bulunduğunu belirten Tosun, “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nün toplumumuza duyarlılık ve farkındalık oluşturmasını temenni ediyorum. Ailelerine ve onlar için fedakârlık gösteren eğitimcilerimize de içtenlikle teşekkür ediyorum” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow