hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Drone ile trafik denetiminde sürücülere 4 bin 500 lira ceza

    Drone ile trafik denetiminde sürücülere 4 bin 500 lira ceza
    expand

    Drone ile trafik denetiminde sürücülere 4 bin 500 lira ceza

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sinan KABATEPE/EREĞLİ(Zonguldak),(DHA)- ZONGULDAK’ın Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, drone ile yaptıkları denetimde, 1 saatte kontrol edilen 108 araç sürücüsünden 21’ine kırmızı ışık, seyir halinde cep telefonuyla konuşmak ve aşırı hız gibi suçlarından toplam 4 bin 500 lira para cezası kesti.

    İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri, Potbaşı kavşağında drone ile denetim gerçekleştirdi. Denetimde araçlar, kırmızı ışık ihlali, araç kullanırken cep telefonu ile konuşma, hızlı şerit ihlali, uygunsuz şerit kullanımı, hatalı sollama kapsamında denetlendi. 108 araç sürücüsünün kontrol edildiği denetimde, kırmızı ışık ihlali başta olmak üzere, seyir halinde cep telefonuyla konuşmak ve aşırı hız gibi suçlardan 21 sürücüye işlem yapıldı. Sürücülere toplam 4 bin 500 lira para cezası kesildi. Ceza kesilen bir sürücü ise kendisini uyaran polislere, "Her zaman kurallara uyuyordum. Ama burada geç kalınca arabayı sarsmayayım diye geçmek zorunda kaldım." diyerek kendisini savunmaya çalıştı.

    Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü Karakol ve Trafik amiri Recep Öztürk, trafik güvenliğini ve düzenini sağlamak için çeşitli denetimler yaptıklarını söyleyerek, "Özellikle ağır vasıtaların uygunsuz şerit kullanımı, hatalı sollama, kamuoyunda özellikle sürekli olarak gündeme gelen makas atma olarak tabir ettiğimiz kontrolsüz şerit değiştirme üzerinde ağırlıklı olarak uygulamamız var. Bu kapsamda bugün ilçemizde bu denetimlerimizi yapıyoruz. Sürücülerimizin daha duyarlı olması için bu denetimlerimizi sürdüreceğiz." dedi.
    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow