hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Köpek mamaları da seçim yatırımı!

    Köpek mamaları da seçim yatırımı
    expand

    İzmir'de AKP'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Taha Aksoy ile Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cenk Karace'nin davetli olmadıkları iddia edilen hayvanseverlerin toplantısında köpek maması dağıtmaları tartışma yarattı. Hayvansever "Biz hayvanlara rüşvet istemiyoruz" diyerek tepkilerini ortaya koydu.

    İzmir'de Cumartesi günü İzmir Veteriner Hekimler Odası öncülüğünde bazı hayvansever derneklerin yöneticilerinin ve üyelerinin katılımıyla düzenlenen basın toplantısına, AKP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Taha Aksoy ile Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Cenk Karace'nin katılarak, köpek maması dağıtması tartışma yarattı.

    Toplantıya, söz konusu adayların ve hiçbir siyasi partinin davet edilmediği iddia edildi. Tartışmaya son olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

    İzmir Veteriner Hekimler Odası Başkanı Serdar Altop, cumartesi günü yapılan toplantının odanın öncülügünde hayvansever derneklerin katılımıyla yapıldığını vurgulayarak, "Hiçbir siyasi parti ya da kuruluşa davet edilmedi. Ama sanırım bir yandan duyum alındı ki basın açıklaması öncesi bir siyasi partinin iki belediye başkan adayı kendi seçim arabalarıyla birlikte, beraberinde getirdikleri mamalarla basın toplantısına katılmak istedi. Ben orada duruma müdahale ettim. Basın açıklamasına kendilerini almadım" dedi.

    Altop, "Fakat üzücüdür ki ertesi gün basında bu basın açıklamasının bu siyasi partinin toplantısı şekilde yer aldığını, mamaların şov amaçlı dağıtıldığını gördük. Mamanın dağıtılmasına hayretle şahit oluyoruz. Sokak hayvanını sorunu bir, iki, üç, beş, bir konteyner mama değil. Bu mamanın da kullanılması tamamen hayret verici ve tarafımızdan tarafından tasvip edilmeyecek bir durum" diye konuştu.

    Manisa'daki mitingi için dün akşam İzmir'e gelen Başbakan Erdoğan, katıldığı teşkilat toplantısında konuşmasında hayvan sevgisine de yer ayırdı.

    Toplantıda Büyükşehir Belediye Başkan adayı Taha Aksoy'un İzmir'de AKP'nin hayvanlara karşı insafsız davranacağına ilişkin korkular yaratılmaya çalışıldığını söylemesi üzerine Başbakan Erdoğan, "Az önce ifade edilen İzmir'deki vatandaşlarımın hayvan sevgisi ile ilgili bizleri damgalamaları, kusura bakmasınlar... Hiçbirisi bizimle hayvan sevgisinde yarışamaz" dedi.

    Bu arada Başbakan Erdoğan'ın hayvansever köşe yazarlarınına yönelik ağır sözlerinin yarattığı kırgınlığı gidermek için İzmir'de AKP yönetiminin imajı düzeltmek kaygısıyla köpek maması dağıtımına giriştiği öne sürüldü.

    AKP'liler ise CHP'lilerin kendileri için "AKP iktidara geldiğinde köpekleri yeşil alanlara çıkarmayacak" diye yalan propaganda yaptığını öne sürdü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow