hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Omzu çıkan Rasmussen'den Türk doktorlara övgü

    Omzu çıkan Rasmussenden Türk doktorlara övgü
    expand

    Medeniyet İttifakı 2. Forumu için İstanbul'da bulunan yeni NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, dün gece saat 03.00 sıralarında kaldığı otelde merdivenden düştü; omzu çıktı. Kazanın ardından bugün bir açıklama yapan Rasmussen, "büyük Türk konukseverliği"nden duyduğu minnettarlığı dile getirerek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben, "Doktorlarınızla gurur duyabilirsiniz" dedi.

    Sağ omzu çıkan Rasmussen korumaları eşliğinde ambulansla Taksim İlk Yardım Hastanesi’ne kaldırıldı.

    Yaklaşık 15 dakika narkoz verilerek omzu yerleştirilen Rasmussen, saat 07.00’de oteline döndü.

    Telefonla Danimarkalı uzman doktorlardan tavsiyeler alınırken, Rasmussen çok sayıda ağrı kesiciyle programına devam etme kararı aldı.

    Türk doktorlarına övgü

    Rasmussen, Medeniyetler İttifakı'nda bu sabah yaptığı konuşmanın başında, NATO Genel Sekreteri olduktan sonra kolu sargılı halde ilk kez izleyicilerin karşısına çıktığı için özür diledi.

    Rasmussen, Türk doktorlarının kendisine yardımcı olduğunu, çok profesyonel, yüksek kalitede bir tedavi uygulandığını anlattı.

    Büyük Türk konukseverliğinden duyduğu minnettarlığı dile getiren Rasmussen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben, "Doktorlarınızla gurur duyabilirsiniz" dedi.

    Eski Danimarka Başbakanı Rasmussen'in NATO Genel Sekreterliği adaylığına Türkiye muhalefeti kriz yaratmış, sorun ABD garantörlüğünde çözülmüştü. Rasmussen'in ROJ TV ve karikatür krizi tavrı Türkiye'nin tepkisini çekiyordu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow