hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mydonose Showland artık yok

    Mydonose Showland artık yok
    expand

    İstanbul Dünya Ticaret Merkezi A.Ş mülkiyetindeki İstanbul Gösteri Merkezi'nin (Mydonose Showland) yıkımı tamamlandı.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Bakırköy'de İstanbul Dünya Ticaret Merkezi Kompleksi'nin içinde yer alan gösteri merkezinin, yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'nda "Yol, Otopark, Yeşil Alan, Ticaret Merkezi" alanında kalan ruhsatsız ve kaçak konumda olduğu belirtildi.

    Hakkında daha önce de 19 Aralık 2006 tarihli İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümeni'nin yıkım kararı bulunan, ancak İstanbul 4. İdare Mahkemesi'nin 2 Mayıs 2008 tarihli kararı ile belli bir süre tanınmaksızın aynı günlü işlem ile yıkım ve para cezası kararı verildiği gerekçesiyle yıkım yönünden işlemin yürütmesinin durdurulması kararı verildiği belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

    "Ancak geçen süre zarfında ruhsata bağlanmayan veya yıkılarak aykırılığı giderilmeyen yapı hakkında 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32. maddesine göre yıkım kararı uygulandı. Belediyemizce düzenlenen 19 Aralık 2006 tarih ve 28 sayılı Yapı Tatil Tutanağı, 17 Haziran 2009 tarih ve 875-858 sayılı Büyükşehir Belediyesi Encümen Yıkım Kararı ve 5216 sayılı kanunun 11. maddesine istinaden yıkım kararı uygulanmıştır. Yapı Tatil Tutanağı ve Encümen Yıkım Kararı, İmar Kanunu'nun 32. maddesine göre yapı sahibine tebliğ edilmektedir."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow