hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hayvanseverler "Katliam Yasası"na karşı sokağa çıkıyor

    Hayvanseverler Katliam Yasasına karşı sokağa çıkıyor
    expand

    Hayvanseverler bugün yurdun dört bir yanında sokağa çıkıyor. Nedeni Meclis'e sunulacak Hayvanları Koruma Yasası taslağı. Sokakta yaşayan sahipsiz kedi ve köpeklerin doğal hayat parklarına alınmasını öngören taslak, hayvanseverler tarafından "katliam yasası" olarak görülüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2004 yılında ilk kez yürürlüğe giren Hayvanları Koruma Yasası, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca yeni bir taslakla TBMM’ye sunuldu. Ancak taslak, yasanın değişmesini destekleyen hayvan hakları savunucuları tarafından bile tepkiyle karşılandı. Çünkü taslak sokaktaki sahipsiz kedi ve köpeklerin, şehir dışında kurulacak doğal hayat parklarına gönderilmesini öngörüyor. Doğal hayat parklarında ise hayvanların yiyecek ve barınma ihtiyaçlarının sağlıklı karşılanabileceğinden endişe duyuluyor, yeteri kadar bakım personeli ve veteriner olmaması da ayrı bir sorun.

    Bu duruma tepki gösteren ve sosyal medyada organize olan hayvanseverler bugün saat 14.00’te sokağa çıkıyor. 100 bine yakın imza toplayan hayvanseverlerin bir araya gelip tepkilerini dile getirecekleri noktalar şöyle: İstanbul Taksim Meydanı, İzmir Konak Meydanı, Antalya Şarampol Kapalıyol, Bursa Kent Meydanı, Bodrum Belediye önü, Eskişehir Adalar Migros önü, Tekirdağ Tuğlalıpark, Giresun Atapark Kent Meydanı, Adana İstasyon Meydanı, Aydın Zafer Meydanı, Samsun Cumhuriyet Meydanı.

    Eylemin etkinlik sayfası için: https://www.facebook.com/events/155454427926171/

    HAYVANSEVERLER YASAYA NEDEN KARŞI? 

    HAYVANSEVERLER NE DEDİLER? 

    TEST:
    NASIL BİR HAYVANSEVERSİNİZ? 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow