hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    AB, Rus varlıklarıyla Ukrayna'yı silahlandıracak

    KAYNAKCNN TÜRK

    Avrupa Birliği’nden dondurulan Rus varlıklarına yönelik adım geldi. Brüksel, elde edilen milyarlarca euronun Ukrayna'yı silahlandırmak ve savaş sonrası yeniden inşasını finanse etmek için kullanılması planı üzerinde anlaşmaya vardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa Birliği'nden, Rus varlıkları ile ilgili Moskova'yı kızdıracak bir hamle geldi. Üye ülkeler, dondurulan Rus varlıklarından elde edilen karların Ukrayna'nın savunmasını desteklemekte kullanılmasında prensipte anlaştı.

    AB, Rus varlıklarıyla Ukraynayı silahlandıracak

    AB, Rusya’nın 2022’de Ukrayna’ya savaş açmasından bu yana Moskova Merkez Bankası’nın 210 milyar euro tutarındaki varlığını dondurdu. Kiev yönetimi bu varlığın kendilerine verilmesini talep ediyordu. Bu konuda Brüksel’de toplanan AB’ye üye ülkelerin büyükelçileri anlaşmaya vardı.

    AB dönem başkanlığını yürüten Belçika, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Rus varlıklarından kaynaklı paranın Ukrayna'nın toparlanmasını ve askeri savunmasını desteklemeye hizmet edeceği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    AB, Rus varlıklarıyla Ukraynayı silahlandıracak

    Bütün detayları henüz açıklanmayan plan kapsamında, karın yüzde 90'ının Ukrayna'ya silah alımına, yüzde 10'unun ise diğer çeşitli yardımlara aktarılması öngörülüyor.

    Rusya daha önce yaptığı açıklamada, Rus varlıklarının Ukrayna'ya gitmesi halinde buna sert şekilde karşılık vereceğini belirtmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow