hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail, Nasır Hastanesi'ne saldırdı: Yeni doğan servisini yıktılar, mezarları kazdılar

    KAYNAKCnnturk.com

    İsrail ordusu Gazze’de yeniden bir hastaneyi hedef aldı. Bölgenin güneyindeki belkemiği olduğu söylenen Nasır Hastanesi’ne, "rehineler buradaydı" iddiası ile baskın düzenlendi. Rehinelere dair bir ipucu bulamayan İsrail ordusu, en az bin 500 kişilik hastanede felakete sebep oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Rehineler burada” dediler ve en az 1500 kişinin olduğu hastanenin çevresini tanklarla çevreleyerek baskın düzenlediler.

    İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin güneyinde bulunan ve güneydeki sağlık sisteminin belkemiği olduğu söylenen nasır hastanesine saldırdı.

    İsrail ordusu, hastaneye girmeden önce tahliye emri verdi.

    Fakat hastanedeki çok sayıda yaşlı, bebek veya ampute edilmiş, ağır yaraları olan hastaların tahliye imkânı yoktu.

    Tankların hedefinde olan anlarda, hastaneyi terk etmeyen doktorlar ise hala tedaviye ve tahliyeye çalıştı.

    İsrail, Nasır Hastanesine saldırdı: Yeni doğan servisini yıktılar, mezarları kazdılar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hastalar, yıkılmış hastane koridorlarından çıkartılmaya çalışıldı.

    Gazze Sağlık Bakanı Sözcüsü, İsrail’in yeni doğan servisine baskın düzenlediğini, duvarları yıktığını ve hatta bahçedeki mezarları kazıp arama yaptığını söyledi.

    Fakat İsrail ordusu, rehinelere dair herhangi bir kanıt bulmadı.

    İsrail güçleri, siviller için güvenli koridor oluşturduğunu söylese de sağlık personeli, hastaneden ayrılmaya çalışan bazı sivillerin İsrail keskin nişancıları tarafından hedef alındığını söyledi.

    Hatta İsrail ordusu, hastanedekilere orayı terk etmelerini iletmesi için gönderdiği elçiyi bile hastanenin dışındaki saldırılarında öldürdü.

    Hastane müdürü, en az 273 hasta, 190 sağlık personeli ve 1000’den fazla yerinden edilmiş sivilin bulunduğu hastane kompleksinde felaket anların yaşandığını aktardı.

    Hastanenin bahçesindeki çadırlarda yaşayan Gazzeliler, bu tahliye emre ve saldırıların ardından yeniden yerinden edilmek zorunda kaldı.

    BBC tarafından aktarılan hastane bölgesinin uydu görüntüsüne bakıldığında ise, bahçedeki çadır yoğunluğunun ne kadar azaldığı ve civardaki binaların tahrip edildiği açık bir şekilde görüldü.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow