hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yüzde 200 yükseldi! Bitcoin halving öncesi kritik seviyede

    Yüzde 200 yükseldi Bitcoin halving öncesi kritik seviyede
    expand

    Bitcoin, iki yılın ardından ilk kez 50.000 dolara yükseldi. Yaklaşık 69.000 dolar civarındaki tüm zamanların en yüksek seviyesine göz kırpan dünyanın en popüler kripto parası gösterdiği yüzde 200'ü aşan yükselişle dikkat çekiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bitcoin, yatırımcıların coşkusu ve "halving" olayına ilişkin beklentilerin artmasıyla 50.000 dolar seviyesine yükseldi. Lider kripto, son birkaç yılda önemli bir geri dönüş gerçekleştirdi ve 2022'nin en düşük seviyesi olan 16.000 dolardan itibaren yüzde 200'den fazla arttı.

    Yatırımcıların ilgi göstermesinin, yeni başlatılan Bitcoin borsa yatırım fonlarından (ETF) gelen para akışı ve yarılanma heyecanı gibi faktörlere dayandığı belirtiliyor.

    Halving, Bitcoin'in arzını otomatik olarak azaltan bir özellik ve teorik olarak Bitcoin'in fiyatını yükseltiyor. Her halving dönemi, fiyat artışlarıyla sonuçlandı. Bu yılın halving'i iki açıdan önemli, çünkü ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) spot Bitcoin ETF'lerini onaylamasından birkaç ay sonra gerçekleşiyor.

    Bu nedenle, piyasalarda büyük bir etki yaratması bekleniyor. Ancak, Bitcoin'in kısa vadeli dalgalanması yatırımcılar için riskli olabilir. Bu nedenle yatırımcılar, yarılanma öncesinde ve sonrasında büyük dalgalanmaların olabileceği konusunda uyarılıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kaynak: CNN International

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow