hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Toyota 2026'ya kadar 10 yeni elektrikli araç çıkaracak

    Toyota 2026ya kadar 10 yeni elektrikli araç çıkaracak
    expand

    Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Toyota, 2026'ya kadar 10 yeni elektrikli araç modelini piyasaya sürmek için planını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şimdiye kadar elektrikli araç pazarından büyük ölçüde uzak duran Toyota, üç yıl içinde 10 modelini piyasaya sürmek için iddialı bir plan yaptı.

    Dünyanın en büyük ikinci otomobil üreticisi, 2026 yılına kadar yıllık 1,5 milyon akülü elektrikli araç üretimini hedeflediğini söyledi ve Toyota'nın pil üretimine de büyük yatırım yapacağını ekledi.

    Duyuru, uzun süredir başkan ve CEO olan Akio Toyoda'nın 1 Nisan itibarıyla istifa ederek yerine şirketin Lexus biriminin eski başkanı Koji Sato'nun geldiği üst düzey yönetici değişikliğinin ardından geldi.

    Koji Sato tam akülü elektrikli araçlar yerine hibrit araçlara odaklanan şirketin önceki stratejisini gözden geçirdikten sonra zaten kendi tescilli elektrikli araç üretim mimarisini oluşturmak için çalıştığını bildirdi.

    Toyota'nın yeni CEO'su, üst düzey yönetici değişikliklerinin ilk kez duyurulduğu Ocak ayında, "Gelecekteki otomobiller, mobilite kavramının kendisinde gelişecek. Böyle bir ortamda, arabanın temel değerini korumayı ve yeni mobilite biçimleri önermeyi umuyorum" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bundan iki yıl önce, 2021'de Toyota, 2035 yılına kadar Avrupa'da yalnızca sıfır emisyonlu otomobil satacağına söz verdi. Bu sözün ötesinde, tamamen elektrikli modelleri geliştirme yolunda çok az şey yapıldı.

    Akülü elektrikli araç satışları, Toyota'nın toplam satışlarının çok küçük bir bölümünü oluşturdu ve bu, geçişte tasavvur edilen tamamen elektrikli net sıfır dünyasında şirketin geleceği hakkında yatırımcılar arasında endişelere neden oldu.

    Stratejideki son değişiklik, hibritlerin müşteri tabanına daha büyük bir seçenek sunduğuna dair şirket argümanlarına rağmen Toyota'nın daha ciddi bir elektrikli araç taahhüdü yapması ve hibritlerden uzaklaşması için artan yatırımcı baskısı altında geldi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow