hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gayrimenkul satışında yeni trend: Takas

    KAYNAKCNN TÜRK

    Artan fiyatlar ve yüksek faiz oranlarının etkisiyle konut piyasası durgunluğa girince çözüm ‘takasta’ bulundu. Emlak ilan sitelerine yüzlerce takasa uygun ilanı eklendi. Ev sahipleri, araç, arsa ya da başka bir konutla takas yaparak satış hedefliyor. Detayları Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran anlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EV VE ARABA TAKASIYLA ALIM SATIM ARTIYOR

    Konut piyasasında durgun bir dönemden geçiliyor. Artan fiyatlar, yüksek faiz oranları başta mevduat olmak üzere alternatif yatırımlara geçişler satışları olumsuz etkiledi. Konutlarını istedikleri sürede satamayan mal sahipleri son dönemde pazarlık kapısını açarken, kimileri de çözümü takasta buldu. Ağırlıkla ikinci el konutlar olmakla birlikte ilanlarda sıfır konutların da takasla satışta olduğu görülüyor. ‘Takasa açık’, ‘takasa uygun’ başlıklı ilanlarda mal sahipleri araç, arsa ya da başka bir evle değişime sıcak bakıyor.

    Gayrimenkul satışında yeni trend: Takas

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    EVİNİ SATAMAYAN TAKAS YOLUNA GİDİYOR

    Gayrimenkul Uzmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran konuyla ilgili, “Araç ve arsa takaslı gayrimenkul satışlarında ciddi bir artış görüyoruz. Mal sahibi eskiden 10 milyon TL'ye satılık olan bir gayrimenkulde 9,8 milyon teklif gelince bunu bile değerlendirmek için derdi ki ‘Bu rakama olmaz.’ Fakat şimdi 8,5 teklifi bile değerlendirirken bir taraftan da belli bir kısmı takas olan, paraya çevrilebilen farklı metotlara başvurdu. Araç kısa sürede işleme döndüğü üçün araç 1’inci sırada yer aldı. Diğer taraftan arsa ve başka bir gayrimenkulle değiştirme alternatif oldu” dedi.

    Gayrimenkul satışında yeni trend: Takas

    TAKASLI SATIŞLARDA NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?

    Peki özellikle takaslı satışlarda dikkat edilmesi gereken başlıklar neler? Evrim Kırmızıtaş Başaran, “Takaslı satışta eş zamanlı gayrimenkul satışını tapuda o gayrimenkulün satışıyla aynı gün diğer gayrimenkul satışı olması gerekiyor. En fazla dikkat edilmesi gereken konulardan biri de bu, eş zamanlı dolandırılmaya mahal kalmaması için. Alıcının teklif edeceği takaslı ürünün aynı fiyatlarla örtüşüp örtüşmediği tespit edilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow