hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fidel'ler karıştı, Castro öldü sandılar

    Fideller karıştı, Castro öldü sandılar
    expand

    Güney Amerika basını Küba Lideri Fidel Castro'nun hayatını kaybettiği iddiaları ile çalkalandı. Fakat bu haberin isim benzerliğinden kaynaklandığı anlaşıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kenyalı lider Raila Odinga'nın “Castro" takma isimli oğlu Fidel Odinga'nın hayatını kaybetmesi Güney Afrikayı ve sosyal medyayı karıştırdı.

    Çok sayıdaki ülke televizyonu ve gazeteler Fidel Castro'nun öldüğü haberini son dakika olarak duyurdu. Haber Küba Devrim Konseyi tarafından doğrulanmadı. Haberlere göre Venezuela Devlet Başkanı Nikolas Maduro'nun ise acilen Küba'ya gittiği öne sürüldü.

    Çeçenistan yetkililerinden Sultanahmet bombacısıyla ilgili açıklama

    Bu iddiaların çıkmasının nedeni ise Küba devrim liderinin Amerika Birleşik Devleri ile başlatılan diplomatik ilişkiler nedeni ile hiç bir konuşma yapmaması ve üç istihbarat elamanının Küba'ya dönüşünde bu kişileri karşılamaması olarak gösterildi.

    Bazı medya kuruluşları ise Fidel Castro'nun hayatta olduğu süre içinde şuana kadar 638 kez öldüğü haberi çıktığına dikkat çekerek bu dedikodulara prim verilmemesini istedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Castro'nun ölüm olayı sayısının Guinness rekorlar kitabına girdiğini hatırlatan bazı Küba gazeteleri ise Fidel'in hayatta olduğunu açıkladı.

    Ancak daha sonra Fidel Castro'nun öldüğüne dair haberlerin gerçek olmadığı, aslında ölüm haberinin Kenyalı Fidel Odinga'ya ait olduğu anlaşıldı.

    Fransız polisi saldırganları kuşattı

    Paris'te süper markete saldırı

    "Canlı bomba" iddiaları hakkında suç duyurusu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow