hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İspanya İsrail'e silah satışını durdurdu

    İspanya İsraile silah satışını durdurdu
    expand

    İspanyol hükümeti İsrail'e yönelik silah satışını durdurduğunu duyurdu. Uruguay Devlet Başkanı Mujica, İsrail'in yaptığının soykırım olduğunu söyledi. Arjantin ise bir bildiriyle İsrail'i kınadı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kararın İspanya Dışişleri, Ekonomi ve Savunma Bakanları ile Milli İstihbarat Teşkilatı’nın yaptıkları ortaklaşa bir toplantıdan sonra alındığı belirtildi. İspanya geçen yıl İsrail’e yaklaşık 5 milyon avroluk silah satışı gerçekleştirdi. İspanyol hükümeti geçtiğimiz hafta da İsrail’in Filistine yönelik saldırılarının durdurulması için acil ateşkes önerisinde bulunmuş ve bu saldırıların katliama dönüşmeye başladığına dikkat çekmişti.

    Uruguay: İsrail soykırım yapıyor

    Uruguay Dışışleri Bakanlığı'nın İsrail saldırılarını "savaş suçu" olarak nitelendirip kınamasından sonra Devlet Başkanı Mujica İsrail'i kızdıracak açıklamalar da bulundu.

    İsrail Gazze'den çekiliyor

    Uruguay Devlet Başkanı Jose Pepe Mujica, İsrail'in Gazze'de bir Birleşmiş Millet okulunu bombalamasının savunmayla ilgisi olmadığını, yaptığının "soykırım" olduğunu söyledi.

    Mujica ülkesinden yayınlanan El Pais gazetesine "Hastanelerin, çocukların ve yaşlıların üzerine bomba yağdırılırsa bu bana soykırım gibi gözükür" açıklaması yaparak İsrail'i sert bir dille kınadı.
    Kendisine yöneltilen Benjamin Netanyahu'nun kendisini ve ülkesini savunma hakkına inanıyor musunuz sorusunu "Herkesin kendini savunma hakkı vardır ancak bazı şeyler bu savunma şeklinin içine girmezö sözleriyle yanıtlayan Mujica Ortadoğu'daki gelişmelerden çok endişeli olduğunu belirterek, "Çünkü her zaman en savunmasız olanlar en fazla acı çekenlerdir" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünyaya ağzının payını veren adam: Mujica

    Arjantin de sessiz kalmadı

    İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik saldırısına Arjantin'de sessiz kalmadı. Arjantin Dışışleri Bakanlığı İsrail'in BM okulunu bombalamasını yayınladığı bir bildiriyle kınadı.

    "Gazze Şeridi'ndeki Birleşmiş Milletler tesisleri sivilleri askeri saldırılardan koruyan son kalelerdir" denilen bildiriden, saldırının sorumluların bir an önce adalet önüne çıkartılması istendi.

    Penelople Cruz ve Javier Bardem İsrail'i soykırımla suçladı

    Birinci Dünya Savaşı'nın ilk 10 günü

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow