hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yemen'e saldırıda Meyyun Adası da hedef oldu

    Yemene saldırıda Meyyun Adası da hedef oldu
    expand

    Yemen'deki Babu'l-Mendeb boğazında yer alan ve Ensarullah Hareketi'nin (Husiler) kontrolü altındaki Meyyun Adası'na hava saldırısı düzenlendiği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Husilerin birkaç gün önce ele geçirdikleri Meyyun Adası'na 3 hava saldırısı düzenlendi. Saldırılarda, Husilerin adaya yerleştirdikleri uçaksavarlar hedef alındı.

    Bunun yanı sıra Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Taiz kentindeki Husilerin hava savunma noktalarını hedef aldığı belirtildi. Saldırılar sonucu patlama sesleri duyulduğu ifade edildi.

    Bu arada, Aden'in Kreyter bölgesinde Husi militanların tanklardan yaptıkları top atışları sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 20'den fazla sivil hayatını kaybetti.

    Husi militanların Aden'deki El-Mualla bölgesine girmeye çalışmaları üzerine ise militanlar ile Güney Hareketi'ne bağlı Halk Direnişi milisleri arasında çatışma çıktı. Çatışmaların hala devam ettiği belirtilirken, ölü ve yaralılara ilişkin bilgi verilmedi.

    Çin, Yemen'deki vatandaşlarını tahliye etti

    Çin'in Addis Ababa Büyükelçisi La Yifan, büyükelçilikte düzenlediği basın toplantısında, Yemen'deki 5 bin 71 Çin vatandaşını deniz yoluyla Cibuti'ye tahliye ettiklerini söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Diplomat ve şirketleri temsilen Yemen'de bulunan Çinlilerin hepsinin tahliye edildiğini dile getiren La Yifan, "Vatandaşlarımız, Yemen'in Aden kentinden deniz yoluyla Cibuti'ye oradan da Etiyopya Hava Yolları'na ait uçaklarla Addis Ababa üzerinden Çin'e gönderildi" diye konuştu.

    Yemene saldırıda Meyyun Adası da hedef oldu

    Yemen'de, Husilerin başkent Sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesi sonrasında Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, Aden'i geçici merkez ilan etmiş ve bazı ülkeler, diplomatik temsilciliklerinin faaliyetlerini burada sürdüreceğini açıklamıştı.

    Bu gelişmelerden sonra Husilerin, Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmesi üzerine Hadi yönetiminin, Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısı yapmasıyla Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta Husilere yönelik hava harekatına başlamıştı.

    Yemen'de kritik gelişmeler!

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    El Kaide hapishane basıp militanları serbest bıraktı

    Obama: "Mısır'a askeri yardımlar devam edecek"

    İran'dan Yemen'e silah gönderdiği iddiasına yalanlama

    Yemen'e saldırıda Sana Havaalanını ve kışla vuruldu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow