hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avukat anne Feyza Altun Meriç şimdi de Meclis'te

    Avukat anne Feyza Altun Meriç şimdi de Mecliste
    expand

    Annelerin çalışma hayatında karşılaştığı zorluklara dikkat çekmek için duruşmaya 8 aylık bebeği ile giren Avukat Feyza Altun Meriç, oğlu Ali Yiğit ile CHP Grup Başkanvekili Levent Gök'ü ziyaret etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Doğum yapan kadınların çalışma hayatından dışlanmasına dikkat çekmek amacıyla duruşmaya 8 aylık bebeğiyle giren Avukat Feyza Altun Meriç, oğlu Ali Yiğit ile olan ziyaretinde Levent Gök'e "Türkiye'de kadının ve ailenin gebelik sırasında ve sonrasında yaşadığı sıkıntılara genel bakış ve çözüm önerileri" başlıklı bir rapor sundu.

    Bütün siyasi partileri ziyaret edecek

    Annelerin çalışma hayatında yaşadığı zorlukların siyaset üzeri bir konu olduğunu vurgulayan Meriç, bütün partileri ziyaret ederek, sorunların çözümü için işbirliği içinde çalışmalarını istediklerini anlattı. Gebelik ve doğum sonrası kadınlara tanınan hakların genişletilmesini talep ettiklerini belirten Meriç, "Çocuklarımıza yakın olmak istiyoruz. Kadınlar çok zor şartlarda özel sektörde çalışıyor. Bu durumda Türkiye'nin genç nüfusu azalmaya mahkum kalacaktır. Bütün kadınlara seslenmek istiyorum; bunun tarafı yok ayrışmadan haklarımızı talep edersek, bu haklarımızı ancak bu zaman alabiliriz" diye konuştu.

    Bebeğiyle duruşmaya giren anneye destek yağdı

    CHP Grup Başkanvekili Levent Gök anneye hak verdi

    CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de Meriç'in duruşmaya oğlu ile gitmesinin çok haklı nedenleri olduğuna işaret ederek, CHP olarak kadının sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal yaşamda haklarını alabilmesi için çaba harcadıklarını aktardı. Kadınların sosyal hayatta olabilmesinin annelik sonrasında da uygun çalışma koşullarının yaratılması ile sağlanabileceğini vurgulayan Gök, "Bebeği olan kadınlarımıza çalışabilme olanağını sağlamazsak fırsat eşitliğinden söz edemeyiz" dedi.

    Tüm özel ve kamu kuruluşlarının annelerin çalışabilmesi için ihtiyaç duyulan ortamı sağlaması gerektiğini kaydeden Gök, "Hiç tereddüt etmeyin; sizin yaşadığınız sorun, partiler üstü bir sorundur. Sanırım bu konuda herkes duyarlı bir davranış sergileyecektir. Bizim CHP olarak en ufak bir tereddüdümüz olmaz" değerlendirmesinde bulundu.

    Adliye'de anne zaferi

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow